Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 maart 2017

Donkere wolken boven SoundCloud

SoundCloud zit in geldnood en overweegt zichzelf te koop aan te bieden. De streaming­dienst zoekt tevergeefs naar nieuwe investeerders en wil $ 100 miljoen ophalen. Eerder had Spotify interesse in SoundCloud, maar tot een overname kwam het niet.

Volgens Re/Code vallen de resultaten tegen. De waarde van SoundCloud werd in 2014 op $ 700 miljoen geschat, maar de dienst zou ieder overname­bod vanaf $ 250 miljoen (de totaal opgehaalde investeringen) accepteren.

SoundCloud richt zich vooral op alternatieve muziek, remixen van DJ’s en daarnaast hosten veel podcasts bij de dienst. Makers van content kunnen gratis een beperkt aantal minuten uploaden en kunnen voor 9 euro per maand een onbeperkt aantal minuten uploaden. Luisteren is gratis, al heeft SoundCloud in de VS ook betaalde abonnementen die offline luisteren zonder advertenties mogelijk maken.

SoundCloud op het web.

Hoewel streaming muziek booming is, lukt het weinig diensten winst te maken. Spotify haalt nog altijd veel kapitaal op, maar ziet zijn verliezen ook oplopen. De dienst boekte in 2015 een verlies van 184,5 miljoen euro, in 2014 was dat 165,1 miljoen. SoundCloud heeft naar eigen zeggen 175 miljoen gebruikers per maand en boekte in 2015 een verlies van € 51 miljoen. Als er geen overname of investering volgt, is het geld voor het eind van het jaar op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Donkere wolken boven SoundCloud
Sluiten