Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit jaar 3 grote updates voor Pokémon GO

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werden niet alleen nieuwe iPhone-concurrenten onthuld en gouwe ouwe telefoons in een nieuw jasje gestoken, er was ook een presentatie van John Hanke, de CEO van Niantic, dat Pokémon GO maakte.

Hanke vertelde dat Pokémon-trainers dit jaar drie grote updates kunnen verwachten. Daarnaast zal Ingress, de game waar Pokémon GO op gebaseerd is, dit jaar een grote vernieuwing krijgen in versie 2.0.

Wat de Pokémon GO-updates precies inhouden, wilde de CEO van Niantic niet zeggen. Door vele spelers wordt echter uitgekeken naar de mogelijkheid om gevangen beestjes met elkaar te kunnen ruilen. Enkele weken geleden kreeg de game al een grote update met daarin 80 Pokémon uit de Johto-regio van Pokémon Gold en Pokémon Silver. Ook werd de interface verbeterd.

Hanke vertelde wel gretig over de cijfers achter de game die in 2016 een hype werd. De Niantic-CEO vertelde dat Pokémon GO-spelers in totaal meer dan 8,7 miljard kilometer gelopen hebben, dat is meer dan de afstand tussen de Aarde en Pluto. In totaal werden 88 miljard Pokémon gevangen en spelers gebruikten in totaal 44 petabyte mobiele data. Meer dan 35.000 winkels, restaurants en andere ondernemingen konden door een PokéStop te plaatsen in totaal 500 miljoen bezoekers (en potentiële klanten) verwelkomen.

Door Pokémon GO beleeft Niantic hoogtijdagen, maar of de studio -een spin-off van Google- het succes van vorig jaar kan repliceren met updates voor Pokémon GO en Ingress, is nog maar de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit jaar 3 grote updates voor Pokémon GO
Sluiten