Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Tim Cook: “Apple gaat meer voor professionals doen”

Tijdens Apple’s jaarlijkse aandeel­houders­vergadering ging het vooral over bestuurszaken, maar Tim Cook werd ook gevraagd naar Apple’s ambities in de professionele en creatieve markt. De CEO zei meer voor professionals te willen doen.

Apple is nog altijd een geliefd merk bij creatieve professionals in de grafische sector, maar ook in de audio- en videomarkt is de Mac de standaard. Toch lijkt het erop dat het bedrijf uit Cupertino dit wat laat verstoffen.

Belangrijke doelgroep

Tim Cook spreekt dit tegen: “We gaan meer voor de professionele markt doen. Het is een belangrijke doelgroep voor ons, voornamelijk de creatieve sector. Dat iets wat we doen nog niet zichtbaar is, wil niet zeggen dat onze prioriteiten elders liggen. Het is erg belangrijk voor ons”, zei de Apple-CEO toen hem gevraagd werd naar Apple’s plannen voor de professionele markt.

Final Cut Pro X werd snel bijgewerkt voor de MacBook Pro met Touch Bar.

Nieuwe Macs

De MacBook Pro kreeg onlangs een grote vernieuwing en in het voorjaar wordt een iMac-update verwacht. Tim Cook zei eerder al dat er “Geweldige nieuwe Macs aankomen” en dat blijkt ook uit verwijzingen naar nieuwe GPU’s voor een iMac en Mac Pro die in macOS werden gevonden. (Zie: Hints naar nieuwe iMac en Mac Pro in macOS 10.12.2).

Een nieuwe Mac Pro laat echter minimaal tot juni op zich wachten. Apple heeft er blijkbaar voor gekozen om een generatie over te slaan en Intel Xeon-chips met ondersteuning voor Thunderbolt 3 zijn nog niet gereed (Zie: Nog steeds geen nieuwe Mac Pro door Thunderbolt 3?).

Of zou Tim Cook met ‘professional’ iemand bedoelden die op een iPad Pro kan tekenen? Dat zal toch niet…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook: “Apple gaat meer voor professionals doen”
Sluiten