Concepten tonen ‘iPhone Edition’ en iOS 11

18 reacties

Het duurt nog tot september voordat Apple nieuwe iPhone-modellen, inclusief de mysterieuze iPhone Edition zal onthullen. iOS 11 zien we echter al in juni tijdens WWDC 2017. Tot die tijd kunnen designers zich uitleven en concepten maken.

Dit zijn twee interessante concepten. 3D-designer Bro.King laat de iPhone Edition terugkeren zijn roots, terwijl Jaceb Zieba een iOS 11-concept met vele goede ideeën heeft gemaakt.

Design Concept: iPhone Edition

In dit concept keert de iPhone terug naar zijn roots en wordt de iPhone Edition ingebeeld als een eerbetoon aan de eerste generatie iPhone, die tien jaar geleden werd onthuld.

Design Concept: iOS 11

Over ongeveer drie maanden toont Apple ons tijdens WWDC 2017 wat het in petto heeft voor iOS 11 en macOS 10.13. Designer Jaceb Zieba toont een nachtmodus door heel iOS, groepsgesprekken in FaceTime, split-screen op de iPhone en meer.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Dat iOS 11 concept is echt een berg niet bij elkaar passende ideeën. Grafisch, technisch en idealistisch onlogische en niet op elkaar afgestemde functies en uitwerkingen.

  En waarom zou je split screen op een iPhone willen? En waarom zou je dat dan onder de tapc

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik ben niet echt onder de indruk. Het zijn meer wat ideeën voor het nieuwe iOS en dan ook nog ideeën die al langer bestaan en weinig toevoegen. Nachtmodus die komt er toch wel een keer aan. Van het design zien we weinig en wat ik zie vind ik niet indrukwekkend en vernieuwend.

 • Profielfoto
  xaddict

  … en waarom zou je dat dan onder de tapcombinatie die bedoeld is om dingen die te hoog staan voor je duim stoppen om er daarna méér iconen zichtbaar te maken (waar je dus niet bij kunt) ?!

 • Profielfoto
  Odie

  Heerlijk. Elk… jaar… weer… al die speculaties. Als alles uitgekomen was dan hadden we nu een iPhone met uitrolbaar scherm, een pico projector, een geprojecteerd laser toetsenbord, dual-sim, edge-to-edge curved schermen, all glass, USB-C etc.

  En elk jaar is het weer een teleurstelling voor de meesten:)

 • Profielfoto
  xaddict

  Heeft iemand anders de laatste tijd veel last van de OMT app? Ik krijg steeds error meldingen als ik probeer een reactie te plaatsen en de verstuur knop activeert zó snel als ik bijvoorbeeld de O of P knop probeer in te tikken dat ik constant berichtjes die nog niet af zijn plaats. En reacties wijzigen kan vanuit de app niet dus dat is vervelend.

  Ook is de tekst in het invoervak érg klein ivm de tekst in de artikelen en reacties zelf. Én bij genoeg enters verdwijnt het invoervak zélf achter de menubalk…

 • Profielfoto
  steveb

  @xaddict
  Ik heb ook al een tijd last van verschillende foutmeldingen
  Voeg gerust u probleem toe op het forum. Toppic: foutmelding 400 bij reacties in omt app…

  Onderlrtussen ook error 500, 409 gezien

 • Profielfoto
  steveb

  Ik hoop dat iOS eindelijk eens zorgt dat de iPhone een echte smartphone wordt.
  Alle basics en details vervolledigen in Contacten zou in vele apps een meerwaarde kunnen zijn
  Als ik in vul persoon
  – x. Is mijn vader
  – y is mijn zus

  Dan weet iOS nog niet dat persoon x de vader is van persoon y
  Dit kan veel betekenen in de medic id (stamboom van mogelijk erfelijke aandoening.)

  Zo zijn er 10 tallen tekortkomingen in ios

 • Profielfoto
  SvS

  Tja. Apple bepaalt wat belangrijk is, steveb.
  Maar “contacten” kan beter, ik wil groepen daarin kunnen beheren, nu kan het vooralsnog alleen in macOS. Bijv nieuw contact indelen bij juiste groep. Nu is het alleen toevoegen en klaar.

  Maar iPhone met look van een eerste generatie gaat het hem niet worden, me 2 cts. Ik vond toentertijd dat zwarte balk onderin al erg lelijk. Platte camera is daarentegen wel welkom!:)

 • Profielfoto
  steveb

  Steve zei bij de eerst iPhone “de software neemt 5 jaar voorsprong op de concurrentie.”
  Vandaag heb ik met die details het gevoel dat de software 10 jaar achter loopt op de hardware. Ze nemen zelfs stappen achteruit. Foto’s vs iPhoto?

  Of om het op Amerikaanse wijze te zeggen.
  “Lets make iOS great again.”

 • Profielfoto
  Shmoo

  Voor mij hoeven dat soort fratsen echt niet perse in iOS te zitten. Met dat soort technieken ga je al heel snel richting gebruikerstechnieken die ver boven de gemiddelde gebruiker gaan.

  Ik heb liever dat ze veel meer aandacht besteden aan gebruikersgemak en ease of use. Daar valt nog zoveel te winnen voor iOS ipv elk jaar maar porno features inbouwen die half werken en 7 half werkende feature is gewoon een compleet waardeloos systeem.

  Bijv. dat je kunt instellen dat elke 1ste van de maand je mobiele data en gesprekstellers op null gezet worden en je dit niet handmatig hoeft te doen. OF er een app voor downloaden.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Hulde voor Bro.King voor de video. Prachtig, de combinatie van visual detail en geluid. Een soort van silent Sir J. Ive gevoel. Maar behalve dat, die iPhone is echt prachtig en het detail/knipoog naar de eerste iPhone met die zwarte balk vind ik behoorlijk mooi gedaan.

  Ik zeg doen.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  De looks van die iPhone zijn écht heel mooi.
  Maar ik hoop vooral dat Apple (zoals hierboven al gezegd werd) eens een paar apps op punt zet. Vooral de fotoapp is een totale ramp geworden. Zelfs de Mac experts snappen er geen bal meer van. Wat staat er op je toestel, wat staat er in de cloud? Dat moet toch makkelijker kunnen. Waarom niet gewoon een wolkje rechtsonder de foto’s die in de cloud staan? Dat zou al een hoop oplossen.
  Nu zijn er een hoop mensen die totaal niet weten waarom hun iCloud opeens vol zit met foto’s en anderen snappen dan weer niet waarom hun foto’s zo wazig zijn (omdat ze geen internetverbinding hebben en die foto in hun stream staat). En dan heb je nog de speciale gevallen die er zo’n boeltje van gemaakt hebben, dat je er helemaal niet meer aan uit kan. Dan heb je nog het probleem van de synchronisatie met foto’s op je Mac waarbij sommige foto’s al automatisch geïmporteerd zijn, maar niet als dusdanig herkend worden en dan (bij het aansluiten van je iPhone) aangegeven worden als “nog niet geïmporteerd”. Importeer je die, dan staan ze plots allemaal dubbel op je Mac én je telefoon. Wat een geklooi zeg:) . Maar blijkbaar is dat allemaal geen probleem, zolang we maar darkmode hebben:) .

 • Profielfoto
  VxP

  Prachtig gemaakt die video van de nieuwe iphone. Realistisch of niet, mooi om te zien hoe mensen hun creativiteit in dit soort video’s stoppen. Ik geniet hiervan.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @Vxp:

  En vooral om te zien dat de creativiteit buiten Apple moet gezocht worden. De vele ‘mockups’ zien er vaak stukken beter uit dan waarmee Apple uiteindelijk naar buiten komt.

 • Profielfoto
  Nummer 53

  @xaddict, exact dezelfde problemen.

 • Profielfoto
  Dakterras

  @Luuk: de app is inderdaad vrij buggy. Ik heb ‘m in de ban gedaan. Ik had hem sowieso alleen omdat OMT zo halsstarrig vast blijft houden aan een niet-responsive site. Het nut van de app heb ik namelijk nooit echt begrepen. Een responsive site werkt minstens net zo goed. Bovendien hoeft OMT zich dan maar op één platform te focussen en kan het dat heel goed doen. Nu is het naar mijn mening beide niet optimaal. Ik wil daarmee niets afdoen aan de energie die erin gestoken is en ik vind het ontzettend knap hoe OMT zich staande houdt als platform. Maar volgens mij is het echt tijd om de app vaarwel te zeggen en het online platform te verbeteren en mobiel geschikt te maken. Of misschien zelfs mobile first.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Met de energie die in de OMT app is gestoken had je minstens nog twee Apple Stores in Nederland kunnen bouwen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Heeft iemand anders de laatste tijd veel last van de OMT app? Ik krijg steeds error meldingen als ik probeer een reactie te plaatsen en de verstuur knop activeert zó snel als ik bijvoorbeeld de O of P knop probeer in te tikken dat ik constant berichtjes die nog niet af zijn plaats. En reacties wijzigen kan vanuit de app niet dus dat is vervelend.

  Ook is de tekst in het invoervak érg klein ivm de tekst in de artikelen en reacties zelf. Én bij genoeg enters verdwijnt het invoervak zélf achter de menubalk…

  Ik krijg sinds korte tijd de melding als ik een reactie wil plaatsen dat dit via een onveilig formulier gaat. (Safari op mijn macbook pro).