Britse politie arresteert ‘iCloud hacker’ die Apple chanteerde

6 reacties

De ontwikkelingen rondom de hackersgroep die claimde 300 miljoen iCloud-accounts in bezit te hebben en Apple hiermee chanteerde volgen elkaar snel op. De Britse politie heeft volgens diverse Amerikaanse media op woensdag een van de hackers gearresteerd.

Het gaat om een 20-jarige man die lid zou zijn van de hackersgroep Turkish Crime Family. IB Times meldt dat de Britse National Crime Agency een inval heeft gedaan, hem van zijn bed heeft gelicht en gearresteerd.

Brein achter afpersing

De Britse politie bevestigt dat er een inval is gedaan, maar wil niet zeggen om welke zaak het gaat. Diverse andere leden van de hackersgroep bevestigen tegenover Motherboard dat het gaat om een lid van de groep. Hij zou gezien worden als het brein achter de poging om Apple af te persen. Uit hoewel leden de groep bestaat is niet duidelijk.

iphone-wissen-icloud
Via iCloud kan een iPhone gewist worden, bijvoorbeeld bij diefstal.

Oude data, iCloud nooit gehackt

De hackersgroep claimde eerder deze maand de gegevens van 300 miljoen iCloud-accounts te hebben en dreigde aan de accounts gekoppelde iPhones en iPads te wissen als Apple geen losgeld zou betalen.

Apple ontkende dat er sprake was van een hack en uit een nieuwe analyse blijkt dat de gegevens buit zijn gemaakt bij eerdere hacks zoals die van de browsergame Evony in 2016, aangevuld met gegevens van hacks bij Last.fm en LinkedIn uit 2012. De groep beschikt vooral over oude data die eerder al publiek was gemaakt en niet direct betrekking op iCloud-accounts heeft.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  HA Rold

  Hij was gearresteerd terwijl hij een lekkere shoarma schotel aan het bezorgen was:lol:

 • Profielfoto
  bitrip

  jij bent ECHT grappig….:confused:

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Wat heeft shaorma met een Brit, hacken of Turkije te maken?

  Maar, leuk geprobeerd, deze chantage… Next!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Heeft dus wellicht niks met Turkije te maken! Het verhaal was ook niet geloofwaardig, de bewijzen sloegen nergens op en de eisen waren beneden peil!:)

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  ?? Shoarma is Arabisch. Niet Turks.

  Shoarma is een verbastering van een van oorsprong Turks woord. Dat dan weer wel. Namelijk çevirme. Wat tegenwoordig altijd döner wordt genoemd. En dat betekent gedraaid.

 • Profielfoto
  hansman

  En Patat komt niet uit België.