Britse politie arresteert ‘iCloud hacker’ die Apple chanteerde

Raymon op 30 maart 2017 6 reacties Laatste door hansman

De ontwikkelingen rondom de hackersgroep die claimde 300 miljoen iCloud-accounts in bezit te hebben en Apple hiermee chanteerde volgen elkaar snel op. De Britse politie heeft volgens diverse Amerikaanse media op woensdag een van de hackers gearresteerd.

Het gaat om een 20-jarige man die lid zou zijn van de hackersgroep Turkish Crime Family. IB Times meldt dat de Britse National Crime Agency een inval heeft gedaan, hem van zijn bed heeft gelicht en gearresteerd.

Brein achter afpersing

De Britse politie bevestigt dat er een inval is gedaan, maar wil niet zeggen om welke zaak het gaat. Diverse andere leden van de hackersgroep bevestigen tegenover Motherboard dat het gaat om een lid van de groep. Hij zou gezien worden als het brein achter de poging om Apple af te persen. Uit hoewel leden de groep bestaat is niet duidelijk.

iphone-wissen-icloud

Via iCloud kan een iPhone gewist worden, bijvoorbeeld bij diefstal.

Oude data, iCloud nooit gehackt

De hackersgroep claimde eerder deze maand de gegevens van 300 miljoen iCloud-accounts te hebben en dreigde aan de accounts gekoppelde iPhones en iPads te wissen als Apple geen losgeld zou betalen.

Apple ontkende dat er sprake was van een hack en uit een nieuwe analyse blijkt dat de gegevens buit zijn gemaakt bij eerdere hacks zoals die van de browsergame Evony in 2016, aangevuld met gegevens van hacks bij Last.fm en LinkedIn uit 2012. De groep beschikt vooral over oude data die eerder al publiek was gemaakt en niet direct betrekking op iCloud-accounts heeft.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

6 reacties

Profielfoto

HA Rold op 30 maart 2017

Hij was gearresteerd terwijl hij een lekkere shoarma schotel aan het bezorgen was:lol:

Profielfoto

bitrip op 30 maart 2017

jij bent ECHT grappig….:confused:

Profielfoto

Poezenbeest [moderator] op 30 maart 2017

Wat heeft shaorma met een Brit, hacken of Turkije te maken?

Maar, leuk geprobeerd, deze chantage… Next!

Profielfoto

MacAanZee op 30 maart 2017

Heeft dus wellicht niks met Turkije te maken! Het verhaal was ook niet geloofwaardig, de bewijzen sloegen nergens op en de eisen waren beneden peil!:)

Profielfoto

aartjan op 31 maart 2017

?? Shoarma is Arabisch. Niet Turks.

Shoarma is een verbastering van een van oorsprong Turks woord. Dat dan weer wel. Namelijk çevirme. Wat tegenwoordig altijd döner wordt genoemd. En dat betekent gedraaid.

Profielfoto

hansman op 16 juni 2017

En Patat komt niet uit België.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?