Binnenkort profielen op Apple Music?

Raymon op 27 maart 2017 4 reacties Laatste door checkpointx

Apple bereidt mogelijk een aantal nieuwe, sociale functies binnen Apple Music voor. In iTunes 12.6 was kort de mogelijkheid aanwezig om playlists te publiceren op een eigen profielpagina. De optie werkte niet en werd snel verwijderd door Apple.

In tegenstelling tot Spotify, hebben gebruikers van Apple Music geen optie om gemaakte playlists op een profielpagina te delen. Individuele afspeellijsten kunnen al wel gedeeld worden en abonnees hebben een @naam.

De functie was aanwezig in iTunes 12.6, maar nadat een gebruiker van Reddit deze ontdekte, gaf Apple snel een nieuwe versie van de mediaspeler uit zonder de optie voor het delen van afspeellijsten.

music-playlist-profiel

Afbeelding: MalteseAppleFan via Reddit

Poging drie tot sociale functies

In het verleden heeft Apple geëxperimenteerd met profielen op zijn eigen sociale netwerk iTunes Ping. Dit was een feed die toonde welke muziek vrienden kochten en beluisterden. Na twee jaar hield dit op met bestaan. Apple Music heeft met de Connect-functie een klein sociaal netwerk waar alleen artiesten updates op kunnen plaatsen. In de nieuwste versie van Apple Music is dit echter naar de achtergrond verdwenen.

Gaat Apple het Ping en Apple Music Connect opnieuw proberen? Tijdens WWDC 2017 van 5 tot en met 9 juni horen we mogelijk meer over vernieuwingen in Apple Music.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

4 reacties

Profielfoto

Hermanko op 27 maart 2017

 Music is om de één of andere rede niet logisch in gebruik, vind ik.

Profielfoto

Shmoo op 27 maart 2017

Pingelingeding in iTunes 2.0?

Profielfoto

iAmRenzo op 27 maart 2017

Profielen?
Als je dan makkelijker toegang kunt krijgen tot playlists. Dat is toch echt wel een beter punt van Spotify.
Apple kan zich ook beter richten op multiuser Apple TV! Ook al hebben we Apple Music family. Mijn account staat op Apple TV en krijg ik dus allerlei vage ‘voor jou’ tips:(

Profielfoto

checkpointx op 27 maart 2017

Ik heb apple music sinds introductie gebruikt maar ben vorige maand toch weer terug gegaan naar spotify. Apple music went niet, het is niet intuitief en het is op veel minder devices (bv niet in mn auto) dan spotify….

Het groter en zwaarder maken met toeters, bellen en profielen waar niemand op zit te wachten gaat echt niet helpen imho.. Waar is de tijd van uitspraken als “je moet ieder liedje in 3 clicken kunnen vinden” Steve Jobs over het clickwiel destijds….

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?