Binnenkort profielen op Apple Music?

4 reacties

Apple bereidt mogelijk een aantal nieuwe, sociale functies binnen Apple Music voor. In iTunes 12.6 was kort de mogelijkheid aanwezig om playlists te publiceren op een eigen profielpagina. De optie werkte niet en werd snel verwijderd door Apple.

In tegenstelling tot Spotify, hebben gebruikers van Apple Music geen optie om gemaakte playlists op een profielpagina te delen. Individuele afspeellijsten kunnen al wel gedeeld worden en abonnees hebben een @naam.

De functie was aanwezig in iTunes 12.6, maar nadat een gebruiker van Reddit deze ontdekte, gaf Apple snel een nieuwe versie van de mediaspeler uit zonder de optie voor het delen van afspeellijsten.

music-playlist-profiel
Afbeelding: MalteseAppleFan via Reddit

Poging drie tot sociale functies

In het verleden heeft Apple geëxperimenteerd met profielen op zijn eigen sociale netwerk iTunes Ping. Dit was een feed die toonde welke muziek vrienden kochten en beluisterden. Na twee jaar hield dit op met bestaan. Apple Music heeft met de Connect-functie een klein sociaal netwerk waar alleen artiesten updates op kunnen plaatsen. In de nieuwste versie van Apple Music is dit echter naar de achtergrond verdwenen.

Gaat Apple het Ping en Apple Music Connect opnieuw proberen? Tijdens WWDC 2017 van 5 tot en met 9 juni horen we mogelijk meer over vernieuwingen in Apple Music.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Hermanko

   Music is om de één of andere rede niet logisch in gebruik, vind ik.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Pingelingeding in iTunes 2.0?

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Profielen?
  Als je dan makkelijker toegang kunt krijgen tot playlists. Dat is toch echt wel een beter punt van Spotify.
  Apple kan zich ook beter richten op multiuser Apple TV! Ook al hebben we Apple Music family. Mijn account staat op Apple TV en krijg ik dus allerlei vage ‘voor jou’ tips:(

 • Profielfoto
  checkpointx

  Ik heb apple music sinds introductie gebruikt maar ben vorige maand toch weer terug gegaan naar spotify. Apple music went niet, het is niet intuitief en het is op veel minder devices (bv niet in mn auto) dan spotify….

  Het groter en zwaarder maken met toeters, bellen en profielen waar niemand op zit te wachten gaat echt niet helpen imho.. Waar is de tijd van uitspraken als “je moet ieder liedje in 3 clicken kunnen vinden” Steve Jobs over het clickwiel destijds….