Apple’s nieuwe buren: Een laboratorium voor zelfrijdende auto’s

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Vorig jaar investeerde Apple een miljard dollar in het Chinese bedrijf Didi Chuxing. Deze Uber-concurrent komt naar het Amerikaanse continent en opent een laboratorium waar onderzoek gedaan zal worden naar kunstmatige intelligentie voor autonoom rijden.

Het laboratorium wordt gevestigd in Mountain View, tien minuten van de Apple Campus. Charlie Miller, een voormalig security specialist van Uber, krijgt de leiding. Hij werd bekend door een Jeep op de snelweg te hacken.

Mogelijk werkt Apple mee aan de opening van het Californische laboratorium. Het is goed mogelijk dat we hier een nieuw stukje van de puzzel die ‘Apple Car’ heet te pakken hebben. Didi Chuxing rijdt dagelijks met duizenden auto’s rond in China en kan data verzamelen of als testplatform voor auto-software van Apple dienen. De bedrijven zijn door de investering van Apple al aan elkaar verbonden.

cookandliuqing
Tim Cook en John Liu, CEO van Didi Chuxing.

We hebben een tijdje niets gehoord over Project Titan, het autonome voertuig van Apple dat een hoge mate van kunstmatige intelligentie vereist. Tim Cook maakte geen geheim van het project, maar het is naar verluidt teruggeschaald naar de ontwikkeling van software voor zelfrijdende auto’s. Een concreet product wordt niet voor 2020 of 2021 verwacht. (Via: Re/Code)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  De CEO van Didi heet geen John, maar Lui Quig. Maar je mag ook Jean Lui zeggen.

 • Profielfoto
  michiel112
 • Profielfoto
  Zakske

  Lui is ze zeker niet, maar we hebben het hier wel over de dochter van de oprichter van Lenovo.;-)

 • Profielfoto
  michiel112

  Ja, en?

 • Profielfoto
  Edwin

  Business zit dus in d’r bloed! Ik ben benieuwd wat ze allemaal gaan onrwikkelen. Ik wacht rustig af. ?

 • Profielfoto
  Zakske

  Ja, en?

  Je denkt niet dat haar carrière geen duwtje in de rug heeft gekregen door haar papa? Zo werkt het in de grotemensenwereld; papa is $9 miljard waard, dan zorgt Goldman Sachs – uit eigenbelang – voor een leuke baan.

 • Profielfoto
  Maikelw

  En wat is daar mis mee?

 • Profielfoto
  michiel112

  Aha @Zakske, mijn opmerking sloeg meer op het feit dat Baron Van Dedem Lui schrijft in plaats van Liu;)

  Het zal zeker wel helpen ja, maar ik had het over de naam:p