‘AppleCare+ straks jaar na aanschaf iPhone af te sluiten’

6 reacties

Apple-klanten in de VS kunnen nu maximaal 12 maanden na aankoop van een iPhone AppleCare+ afsluiten. Voorheen moest Apple’s extra verzekering met langere ondersteuning en hardwaredekking binnen 60 dagen na aankoop afgesloten worden.

In Nederland is de termijn nog 60 dagen, maar mogelijk komt daar verandering in. Voor andere producten, zoals Macs, is het al langer mogelijk om AppleCare een jaar vanaf de aankoopdatum af te sluiten.

De extra verzekering die AppleCare+ biedt, is een aanvulling op de wettelijke garantie. Apple biedt tot twee jaar telefonische ondersteuning alsmede gunstige tarieven voor het herstel van schade of vervanging van de iPhone. Reparaties aan het scherm worden maximaal drie keer voor € 29 uitgevoerd, andere schade wordt maximaal twee keer voor een gereduceerde prijs van € 99 gerepareerd.
iphone repareren 16x9
AppleCare+ kost € 149 bovenop de aankoopprijs van de iPhone. De iPhone SE heeft een gereduceerd tarief van € 99. (Via: MacRumors)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  Pffff, 150 euri voor drie jaar. 50 euri per jaar? Wat hebben ze bij Apple toch veel vertrouwen in hun producten!

 • Profielfoto
  GT1988

  AppleCare+ is tot 2 jaar na aanschaf. Dus als je na 364 dagen na aanschaf het alsnog afsluit betaal je €149 voor 1 jaar en 1 dag dekking. Prijzig! Het gemak is wel ongeëvenaard, je hebt binnen 48u een nieuw toestel thuis.

 • Profielfoto
  athens

  Ik denk dat ro_me het niet goed begrijpt! Het heeft niets met het vertrouwen in het product te maken……
  Wellicht is de opmerking cynisch bedoeld!

 • Profielfoto
  ro_me

  Ik denk dat ro_me het niet goed begrijpt! Het heeft niets met het vertrouwen in het product te maken……
  Wellicht is de opmerking cynisch bedoeld!

  Wat mis ik dan?

  iPhone SE;
  Kost 489,– , de betreffende Apple Care + kost 100,– Dat is maar liefs meer als 20%
  Das toch gewoon een heel dure verzekering?

  Of bedoel je dat het meer te maken heeft met schofterig hoge wistmarges?

 • Profielfoto
  jkuifje

  We zijn 2017 en AppleCare voor iPhone is nog steeds NIET beschikbaar in België. Is dat nu zo moeilijk?

 • Profielfoto
  Q-collective

  @jkuifje Dat is inderdaad moeilijk. De Belgische wetgeving verbied namelijk een gecombineerde garantie en verzekering als product. Zo begrijp ik het althans. Schrijf dus maar een boze mail naar de partij waar je op hebt gestemd:)