Apple TV-team krijgt versterking van YouTube-topman

0 reacties

Apple lijkt steeds meer vaart te maken met de toekomst van Apple TV. Vandaag werd bekend van een voormalig YouTube-topman het team in Cupertino gaat versterken. Het gaat om Shiva Rajaraman, die 8 jaar bij YouTube en 2 jaar bij Spotify werkte.

Rajaraman was bij YouTube verantwoordelijk voor het sluiten van deals met onder andere Disney en Time Warner, bij Spotify ontwikkelde hij een video-strategie, waar we onlangs het eerste resultaat van zagen.

Natuurlijk wilde Apple niet aangeven welke rol Rajaraman in Cupertino gaat spelen. Zijn CV laat echter weinig twijfel over de taken die hij in Cupertino zal krijgen. Volgens de Amerikaanse website The Information wordt er binnen Apple nog gediscussieerd over een strategie voor video. Momenteel worden series zoals Carpool Karaoke en Planet of the Apps in Apple Music geplaatst, maar het idee is om muziek, video, en iBooks samen te voegen tot één dienst.

shiva-rajaraman
Shiva Rajaraman in 2015 (archieffoto: Re/Code)

De aanstelling van Rajaraman staat niet op zichzelf. Apple lijkt bezig een nieuw team te vormen dat volop inzet op Apple TV en video. De aanstelling van Rajaraman komt kort nadat Apple de product manager Fire TV bij Amazon wegkaapte. De komst van een grote videodienst van Apple die kan concurreren met Netflix of kabel TV is waarschijnlijk nog ver weg, maar dingen lijken langzaam op hun plaats te vallen.

Reacties

0 reacties