Apple Pay in Ierland, Android Pay in België

19 reacties

Na het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Zwitserland, nestelt Apple Pay zich in een nieuw Europees land, namelijk Ierland. Google heeft ook iets aan te kondigen: zijn Apple Pay-concurrent, simpelweg genaamd Android Pay, komt naar België.

Apple Pay ondersteunt Visa en MasterCard met drie Ierse banken: Boon, KBC en Ulster Bank (voormalig RBS). Ierland is het 14de land waar Apple’s betaaldienst, die met iPhone en Apple Watch werkt, start.

Volgende haltes: Italië en Duitsland

De volgende Europese stop voor Apple Pay is ook al bekend. Apple heeft aangekondigd dat de betaaldienst binnenkort in Italië beschikbaar zal zijn. Apple Pay werkt met debetkaarten van Carrefour Banca, UniCredit en Boon. Daarnaast worden ook betaalkaarten van Visa en MasterCard ondersteund. Naar verluidt volgt binnenkort ook Duitsland, al is dat nog niet bevestigd.

Android Pay in België

Google’s betaaldienst Android Pay, die net als Apple Pay met NFC werkt, is vandaag in België gearriveerd. Google ondersteunt creditcards van Visa, MasterCard, BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello bank! Ondersteuning voor debetkaarten van CBC/KBC staat op de planning.

Volgens Google werkt Android Pay bij 85.000 winkels van onder andere Carrefour, MediaMarkt, McDonald’s en H&M. Op het web en in apps worden Deliveroo, Hotel Tonight en binnenkort ook Uber ondersteund. Om Android Pay te gebruiken, moeten klanten de Android Pay-app downloaden en een pas toevoegen. Android 4.4 KitKat en NFC in de telefoon zijn vereist.
android pay 001
Wanneer Apple Pay en Android Pay naar Nederland komen is vooralsnog onbekend. Wij hopen met je mee ?

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Toch eerder iets in België dan in Nederland
  Maar ik gebruik boon al dus heb eigenlijk al Apple Pay.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Apps en iTunes content betalen via je de telefoonreling van je provider is ook iets dat in België en Duitsland kan maar niet in Nederland.:sad:

 • Profielfoto
  4GTL

  Dan vraag ik me soms toch af wat er zoveel handiger is aan je telefoon nemen, ontgrendelen, app opstarten, touch-ID gebruiken dan een bankkaart uit je portefeuille halen, code intypen, klaar.

 • Profielfoto
  steveb

  Man dit gaat traag vooruit.
  Aan dit tempo duurt het nog 15 of 20 jaar voor Apple pay in alle landen beschikbaar is

 • Profielfoto
  Elduderino

  Gezien je in Nederland nog als een idioot wordt gezien wanneer je in een winkel met een CC betaald, heb ik weinig hoop in het snel beschikbaar komen van Apple Pay in Nederland.

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Echt klote Zenne. Wacht al anderhalf jaar om met mijn Apple watch te kunnen betalen en nu laten die slakken van Apple hun nog de lief afsteken door Android. Tegen da ge hier kunt me Apple pay betalen zitten we aan Apple watch 23 en Nen iPhone 28

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Wacht al anderhalf jaar om met mijn Apple watch te kunnen betalen en nu laten die slakken van Apple hun nog de lief afsteken door Android. Tegen da ge hier kunt me Apple pay betalen zitten we aan Apple watch 23 en Nen iPhone 28

 • Profielfoto
  Afroman

  Dan vraag ik me soms toch af wat er zoveel handiger is aan je telefoon nemen, ontgrendelen, app opstarten, touch-ID gebruiken dan een bankkaart uit je portefeuille halen, code intypen, klaar.

  Ja dat is dus hetgene wat Apple Pay dus helemaal niet is.

  1. Telefoon uit je zak halen
  2. Telefoon tegen de NFC Terminal plempen
  3. Vinger op Touch ID doen

  klaar.

  Alles komt op je homescreen en je hoeft niks op te starten.

 • Profielfoto
  html-junky

  Geduld is een schone zaak mensen..

 • Profielfoto
  4GTL

  Dan vraag ik me soms toch af wat er zoveel handiger is aan je telefoon nemen, ontgrendelen, app opstarten, touch-ID gebruiken dan een bankkaart uit je portefeuille halen, code intypen, klaar.

  Ja dat is dus hetgene wat Apple Pay dus helemaal niet is.

  1. Telefoon uit je zak halen
  2. Telefoon tegen de NFC Terminal plempen
  3. Vinger op Touch ID doen

  klaar.

  Alles komt op je homescreen en je hoeft niks op te starten.

  Ok, ik had me blijkbaar iets beter moeten verdiepen in Apple Pay. Maar nog steeds de vraag, waar is het voordeel in vergelijking met een bankkaart? Zo een kaartje heeft geen batterij die leeg kan zijn.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je denkt te zeer in goede en foute manier. Je moet veel meer kijken naar een keus, wat werkt het beste voor jou.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Ok, ik had me blijkbaar iets beter moeten verdiepen in Apple Pay. Maar nog steeds de vraag, waar is het voordeel in vergelijking met een bankkaart? Zo een kaartje heeft geen batterij die leeg kan zijn.

  Je geeft zelf het antwoord al!

 • Profielfoto
  4GTL

  Ok, ik had me blijkbaar iets beter moeten verdiepen in Apple Pay. Maar nog steeds de vraag, waar is het voordeel in vergelijking met een bankkaart? Zo een kaartje heeft geen batterij die leeg kan zijn.

  Je geeft zelf het antwoord al!

  Wel net even erachter zitten googlen, maar ik kom nog steeds op hetzelfde idee uit…

  Volgens de woordvoerder van Google die gisteren op de radio was, is betalen met de smartphone handiger omdat je terug naar huis gaat als je je telefoon vergeten bent terwijl je dit voor je portefeuille niet doet…

  Dan vraag ik me af, wie gaat nu op pad zonder ID-kaart en rijbewijs (als je er 1 hebt en auto moet rijden)??

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Dan vraag ik me soms toch af wat er zoveel handiger is aan je telefoon nemen, ontgrendelen, app opstarten, touch-ID gebruiken dan een bankkaart uit je portefeuille halen, code intypen, klaar.

  Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik loop met doorgaans met 5 bankpassen op zak.

  – 2 persoonlijke betaalpassen (2 banken)
  – 1 persoonlijke creditcard
  – 1 gezamenlijke betaalpas
  – 1 zakelijke betaalpas

  Ik zou dat liever vervangen door datgene dat ik sowieso al bij heb, namelijk m’n telefoon. Daarnaast hoef je je iPhone dus niet eerst te ontgrendelen en hoef je ook geen app op te starten, zoals jij hier beweert. Je kunt gewoon je vergrendelde iPhone tegen de terminal aanhouden terwijl je je vinger op de homeknop houdt. Meer niet.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ok, ik had me blijkbaar iets beter moeten verdiepen in Apple Pay. Maar nog steeds de vraag, waar is het voordeel in vergelijking met een bankkaart? Zo een kaartje heeft geen batterij die leeg kan zijn.

  Je geeft zelf het antwoord al!

  Wel net even erachter zitten googlen, maar ik kom nog steeds op hetzelfde idee uit…

  Volgens de woordvoerder van Google die gisteren op de radio was, is betalen met de smartphone handiger omdat je terug naar huis gaat als je je telefoon vergeten bent terwijl je dit voor je portefeuille niet doet…

  Dan vraag ik me af, wie gaat nu op pad zonder ID-kaart en rijbewijs (als je er 1 hebt en auto moet rijden)??

  Helaas moet ik toch wel ééns per maand weer omkeren naar huis omdat ik me realiseer dat ik mijn portemonnee niet heb meegenomen in de auto en ik weldra zal moeten tanken. Daarom heb ik tegenwoordig dan maar 1 van mijn betaalpassen vastgeplakt aan mijn iPhone dmv een pouch.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Voor de gene die boon france hebben kunnen jullie met basic betalen in Nederland of anders? Ik krijg info dat het alleen in Frankrijk zou kunnen.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Dan vraag ik me af, wie gaat nu op pad zonder ID-kaart en rijbewijs (als je er 1 hebt en auto moet rijden)??

  Rijbewijs ligt standaard in de auto. Ik weet het niet handig, maar praktisch. Paspoort ligt standaard thuis.
  Ik heb alleen 2 bankpassen bij en als ik ga winkelen ook een creditcard. Contant geld doe ik allang niet meer aan. En winkelpassen daar heb ik een app voor.

  Dus laat dat Apple Pay maar komen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dan vraag ik me af, wie gaat nu op pad zonder ID-kaart en rijbewijs (als je er 1 hebt en auto moet rijden)??

  .
  Ikke!

  Ik draag nooit pasjes of kaartjes bij me, ik heb ook geen portemonnee of zoiets. Enkel mijn telefoon en briefgeld in mijn broekzak (krast niet op iPhone), betaal alles contant. Kleingeld ±10,- (munten) liggen in de auto voor parkeergarages en dat soort dingen en al het overige wisselgeld dat ik krijg tijdens het afrekenen gaat thuis meteen in de spaarpot van de kleine.

  Ik heb wel duidelijke foto’s gemaakt van mijn rijbewijs en paspoort, deze zitten in de 1Password app dus als ze mij staande houden heb ik nog altijd mijn telefoon bij me en kan ik daarmee aantonen dat Shmoo, Shmoo is en dat er maar één echte Shmoo is. Dit mag officieel niet maar de meeste agenten accepteren het wel al geldig bewijs omdat ze de gewoon de ID nummers kunnen controleren in het systeem. Waarschijnlijk helpt het ook omdat de foto/scan niet gewoon tussen de Foto’s staat op je iPhone maar in een beveiligde kluis.
  Je kunt natuurlijk met een telefoon tegenwoordig heel goed aantonen wie iemand is, dat ding bevat zoveel persoonlijke gegevens.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Vraagje, ik heb Boon geïnstalleerd, kan alleen geen betalingen doen. Nu zag in het overzicht dat als je Boon Basic hebt je ‘pay in French terriories’ kan betalen. Een upgrade naar Boon Plus vereist een ingescande ID kaart en een afschrift van je bank.

  Iemand hetzelfde probleem?