Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 maart 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple koopt automatiseringsapp Workflow

Apple heeft automatiseringsapp Workflow gekocht. Deze krachtige applicatie voor iOS laat gebruikers taken in apps te automatiseren om deze als aparte app op het homescreen te zetten. Workflow kostte voorheen € 2,99 maar is voortaan gratis beschikbaar.

Workflow werd in 2014 gelanceerd door een klein team onder leiding van Ari Weinstein, een voormalig jailbreaker. Hij bevestigt de overname tegenover TechCrunch. Een overnamebedrag is niet bekend.

App blijft beschikbaar

In tegenstelling tot andere apps die overgenomen worden, blijft Workflow in de App Store beschikbaar en zal Apple de app blijven updaten. Workflow werd in 2015 bekroond met een Apple Design Award. Ontwikkelaar Ari Weinstein zegt: “We hebben altijd nauw samengewerkt met Apple, bij het van de grond krijgen van ons bedrijf toen we studenten waren tot het ontwikkelen en lanceren Workflow en het behalen van succes in de App Store.”

Workflow op een iPad – klik/tap voor groter.

De toekomst: Workflow en Siri?

Workflow kan het best gezien worden als moderne variant op Automator en AppleScript voor de Mac. De app ondersteunt niet alleen basisfuncties vanuit de GUI, maar opdrachten kunnen ook gescript worden, variabelen en loops zijn beschikbaar. Het lijkt in de toekomst ook goed mogelijk om Workflow aan Siri te koppelen. Zo ontstaan echt nuttige interacties met je stem die verder gaan dan een notitie maken of wekker zetten.

De app na de overname door Apple al een update gehad. Hierin wordt Google volledig uit de app gehaald. In plaats van Google Maps wordt Apple Maps gebruikt en de vertaalfunctie wordt voortaan door Bing aangestuurd. Ondersteuning voor Google Chrome, Pocket, LINE, Telegram en Uber is ook geschrapt, waarschijnlijk omdat deze apps al beschikken over Siri-integratie.

Workflow op de iPhone. Compleet met variabelen en een Widget.

Het team van Workflow heeft zonder toegang tot de private API’s van Apple een indrukwekkende app gemaakt. Met toegang tot de gehele achterkant van iOS kan dit alleen maar beter worden. Workflow is nu gratis en we raden je aan om er eens mee te experimenteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple koopt automatiseringsapp Workflow
Sluiten