Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 maart 2017
Leestijd: 2 minuten

Amac neemt concurrent iCentre over

Grote veranderingen in de markt van Apple Premium Resellers (APR). Amac heeft aangekondigd concurrent iCentre over te nemen, het gaat om de 24 winkels en het Apple Authorised Repair Center in Almere dat de reparaties voor iCentre uitvoerde.

Alle winkels van iCentre en Amac blijven open en de werkgelegenheid blijft behouden. Het merk iCentre zal verdwijnen. Door de overname wordt Amac met 47 winkels de grootste Apple Premium Reseller van Nederland.

Locaties zijn complementair

Ed Bindels, oprichter van Amac, licht toe: “De iCentre winkels zijn voornamelijk gevestigd in de noordelijke helft van Nederland. Amac is actief in het midden en het zuiden van Nederland. De locaties zijn volledig complementair aan elkaar. Het is ook een logische stap gezien de grote overeenkomsten tussen de organisaties. Het leidt tot grotere efficiency en klanten kunnen in de toekomst nog beter worden bediend.”

De Amac Flagship Store in Rotterdam – Klik/tap voor groter.

Kleine veranderingen bij iCentre

Door de strenge regie van Apple, zijn er op het eerste oog weinig verschillen tussen verschillende Apple Premium Resellers. Amac en iCentre werkten bovendien al samen met het iMember-concept (service met ondersteuning, training en cursussen) en de jaarlijkse iDays met kortingen. Er zullen kleine veranderingen doorgevoerd worden, een voorbeeld dat Bindels geeft is het afschaffen van bonussen: “Bij iCentre werden medewerkers beloond voor upselling, wij doen niet aan bonussen. Die gaan we afschaffen.”

Einde turbulente tijd

Door de overname komt een eind aan een turbulente tijd voor iCentre. De BAS Group, dat ook achter de winkels van Dixons en Mycom zat, was tot 2015 eigenaar van iCentre en ging failliet. Na een overname door Relevant Holdings (eigenaar The Phone House en Optie1 Telecom) in 2015 leek de keten weer in rustig vaarwater te komen. Door het faillissement van The Phone House ontstonden echter opnieuw problemen bij iCentre, de backoffice was namelijk met die van The Phone House verweven.

Het merk iCentre verdwijnt en maakt plaats voor Amac.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Amac neemt concurrent iCentre over
Sluiten