Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 20 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

AirPods straks met hartslagmeter?

De AirPods zitten vol met sensoren en chips, maar in de toekomst kan Apple er nóg een toevoegen: een hartslagmeter. Onlangs bracht JBL al sportoortjes met ingebouwde hart­slag­meter uit. Een nieuw patent toont aan dat Apple hier ook over nadenkt.

Apple omschrijft een hartslagmeter die net als die van de Apple Watch met groene led-verlichting werkt om de bloedstroom te analyseren. Dit moet een betrouwbare en continue meting waarborgen.

Meten vanuit speaker-opening

Om de hartslag te meten, moet een sensor direct licht op de huid kunnen schijnen, maar AirPods hebben geen transparant oppervlak om licht door te laten. Apple wil dit oplossen door het licht uit de opening voor de speaker te laten schijnen. Zo kan direct in het binnenoor gemeten worden. Het principe is eenvoudig: wanneer je hart klopt, is de bloedstroom groter (en dus ook de absorptie van groen licht). Tussen de hartslagen is het minder. Door de led-verlichting honderden keren per seconde te laten knipperen, wordt het aantal hartslagen per minuut berekend.
apple watch hartslagsensor 16x9

Leugendetector

Er valt nog veel meer in het oor te meten. Naast de hartslag, beschrijft Apple het meten van de zuurstofverzadiging van het bloed en de huidweerstand. Laatstgenoemde wordt gebruikt om emotionele toestanden zoals stress te herkennen, maar wordt ook in leugendetectors gebruikt. Zo ver zal Apple hopelijk niet gaan, tenzij je op een opbeurend praatje van Siri zit te wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
AirPods straks met hartslagmeter?
Sluiten