Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 maart 2017

AirPlay veel minder open in tvOS 10.2

Het maandag uitgebrachte tvOS 10.2 bevat een aantal interessante nieuwe functies, maar de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple TV maakt AirPlay ook veel minder open. Vooral AirPlay-apps zoals Beamer en Airfoil hebben hier last van.

De applicaties zijn gestopt met werken omdat tvOS 10.2 blijkbaar apparaatverificatie voor AirPlay verplicht heeft. Voorheen was dit optioneel. Apple heeft deze wijziging niet aan ontwikkelaars doorgegeven.

Voor veel gebruikers komt dit als verrassing, blijkt uit onder andere klachten op Apple’s forum. Rogue Amoeba, ontwikkelaar van Airfoil, zegt het probleem te onderzoeken en hoopt samen te werken met Apple tot een oplossing te komen. De ontwikkelaar van Beamer raadt gebruikers aan nog even op tvOS 10.1.1 te blijven.

Apparaatverificatie door middel van een code.

Het lijkt om een simpele communicatiefout van Apple te gaan, er is namelijk een app die wél compatibel met tvOS 10.2 is. AirParrot voegde in versie 2.7.0 die 16 maart werd uitgegeven ondersteuning voor tvOS 10.2 en apparaatverificatie toe. Slordig dat dit niet aan ontwikkelaars is gecommuniceerd.

Reageer op artikel:
AirPlay veel minder open in tvOS 10.2
Sluiten