YouTube Live ook voor kleine kanalen

0 reacties

YouTube lanceerde afgelopen zomer de mogelijkheid om vanuit de app live te streamen, maar alleen voor selecte kanalen. Nu kan iedereen met 10.000+ abonnees live gaan en binnenkort vervalt de eis voor een minimum aantal abonnees helemaal.

Dit kondigde Google’s videoplatform vandaag aan zonder te vertellen hoe snel ‘binnenkort’ is. YouTube Live lijkt op Periscope of Facebook Live, met als grote verschil dat er voor de maker direct wat mee te verdienen valt.

Inkomsten genereren met Super Chat

In tegenstelling tot Periscope en Facebook, waar alleen grote commercieele kanalen inkomsten met live-video’s kunnen genereren, wil YouTube dit voor iedereen mogelijk maken met een functie genaamd Super Chat. Dit stelt kijkers in staat op hun reactie vast te pinnen bovenaan de chat die bij iedere livestream wordt getoond.

youtube-superchat
YouTube Super Chat – Klik/tap voor groter.

Hoe hoger het betaalde bedrag, hoe langer de boodschap in beeld blijft en hoe meer tekst deze kan bevatten. Voor een bedrag van € 5,- blijft een bericht van maximaal 150 tekens 2 minuten uitgelicht in beeld. Voor een uitgelichte boodschap van 30 minuten, moet € 50,- betaald worden. De inkomsten worden tussen Google en de YouTuber gedeeld.

Reacties

0 reacties