YouTube Live ook voor kleine kanalen

Raymon op 08 februari 2017 Er zijn nog geen reacties

YouTube lanceerde afgelopen zomer de mogelijkheid om vanuit de app live te streamen, maar alleen voor selecte kanalen. Nu kan iedereen met 10.000+ abonnees live gaan en binnenkort vervalt de eis voor een minimum aantal abonnees helemaal.

Dit kondigde Google’s videoplatform vandaag aan zonder te vertellen hoe snel ‘binnenkort’ is. YouTube Live lijkt op Periscope of Facebook Live, met als grote verschil dat er voor de maker direct wat mee te verdienen valt.

Inkomsten genereren met Super Chat

In tegenstelling tot Periscope en Facebook, waar alleen grote commercieele kanalen inkomsten met live-video’s kunnen genereren, wil YouTube dit voor iedereen mogelijk maken met een functie genaamd Super Chat. Dit stelt kijkers in staat op hun reactie vast te pinnen bovenaan de chat die bij iedere livestream wordt getoond.

youtube-superchat

YouTube Super Chat – Klik/tap voor groter.

Hoe hoger het betaalde bedrag, hoe langer de boodschap in beeld blijft en hoe meer tekst deze kan bevatten. Voor een bedrag van € 5,- blijft een bericht van maximaal 150 tekens 2 minuten uitgelicht in beeld. Voor een uitgelichte boodschap van 30 minuten, moet € 50,- betaald worden. De inkomsten worden tussen Google en de YouTuber gedeeld.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?