WhatsApp vervuilt je fotorol niet langer

8 reacties

Een aangename verrassing in WhatsApp versie 2.17.3, die afgelopen weekend uitgebracht werd. Terwijl in de omschrijving in de App Store slechts spreekt van “bug fixes”, is het opslaan van foto’s aangepast. WhatsApp vervuilt je fotorol niet langer.

Ontvangen foto’s en video’s worden nu in een eigen album met de naam ‘WhatsApp’ bewaard. Daardoor zijn ze niet meer zichtbaar in je normale fotorol en is opruimen een stuk gemakkelijker geworden.

Natuurlijk blijft het mogelijk om via InstellingenChatsBewaar ontvangen media in te stellen of ontvangen foto’s überhaupt opgeslagen moeten worden. Dit kan ook per gesprek in- of uitgeschakeld worden. Gifjes worden sowieso nooit opgeslagen.
whatsapp-fotos-001
WhatsApp voert de afgelopen tijd veel kleine verbeteringen door. Zo werd het onlangs mogelijk om twee-staps-verificatie te gebruiken en wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om je locatie tijdelijk te delen.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Mijn WhatsApp vervuilt mijn fotorol al lang niet meer. Ik heb lang geleden al het opslaan van foto’s uit WhatsApp uitgezet. Dat kon gewoon in de app. En als er dan een keer een foto is die ik wil bewaren, sla ik hem handmatig wel even op. Overigens is WhatsApp bij echte belangrijke foto’s een slechte manier om foto’s te delen, want net als FaceBook verkleint WhatsApp de foto fors. Beter is het om een foto te delen via email, via andere apps als Telegram of met Airdrop als je vlakbij elkaar bent.

 • Profielfoto
  SvS

  Inderdaad, zo doe ik dat ook al lang. Meestal zijn het onbelangrijke / onzin foto’s of videootjes waar ik mijn fotorol niet mee wil “besmetten”.

 • Profielfoto
  pruus

  HÈ, dat is raar, ik heb de update gehad, maar kan bij instellingen alleen kiezen om de foto’s op te slaan.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Dat staat al tijden uit.
  WhatsApp comprimeert foto’s behoorlijk dus wil ze bijna nooit opslaan!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Gelukkig kreeg ik op Android altijd al een apart album. Wij sturen elkaar hier nogal eens zaken die we moeten/willen bewaren, en dan is zo’n mapje geheugensteuntjes wel handig.

 • Profielfoto
  Flemmy

  Volgens mij klopt dit niet, of ik mis iets. Is het niet zo dat foto’s alleen in albums kunnen staan als ze ook in je filmrol staan? Bij mij staan via WhatsApp ontvangen foto’s nu in ieder geval zowel in m’n filmrol als in het album ‘WhatsApp’, en als ik hem wil verwijderen uit m’n filmrol krijg ik de melding dat hij ook uit het album zal verdwijnen.

 • Profielfoto
  pruus

  Er is nu een aparte Whatsapp-album binnen foto’s. Daar staan de afbeeldingen in die via Whatsapp binnengekomen zijn. En uiteraard staan ze dan ook in de fotorol bij alle foto’s. Weggooien resulteert dus in echt weggooien; zowel fotorol alsook in Whatsapp album. Voordeel is dat je nu sneller in het Whatsalbum foto’s kunt wissen, zonder eerst alle foto’s te moeten doorbladeren.

 • Profielfoto
  Flemmy

  Precies. Maar dan klopt de informatie in het artikel dus niet: Ontvangen foto’s en video’s worden nu in een eigen album met de naam ‘WhatsApp’ bewaard. Daardoor zijn ze niet meer zichtbaar in je normale fotorol en is opruimen een stuk gemakkelijker geworden.