Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 februari 2017

WhatsApp wordt meer Snapchat met statusupdates

Je verwacht het niet! Nog een app van Facebook die Snapchat-achtige functionaliteit krijgt. Na Instagram, biedt nu ook WhatsApp de mogelijkheid om foto’s en video’s te plaatsen die na 24 uur verdwijnen. WhatsApp noemt dit status-updates.

WhatsApp-gebruikers zien onderaan de app in plaats van het tabblad Favorieten nu het tabblad Status verschijnen. Hier kan een nieuwe status-update worden geplaatst en recente statusupdates worden bekeken.

Status-updates kunnen worden opgeleukt met tekst, emoji, gifhes en tekeningen. Net als op Snapchat verdwijnen status-updates na 24 uur en is het mogelijk te zien welke contacten je status-update bekeken hebben. Een status-update is net als gewone chats voorzien van versleuteling.

Klik/tap voor groter.

In een blogpost schrijft WhatsApp dat de status-functie acht jaar geen vernieuwing had gezien en dat het tijd was voor een update waarmee je vrienden en bekenden gemakkelijk op de hoogte kunt houden. De populaire chat-app werd in 2009 gelanceerd en bestaat op 24 februari precies 8 jaar. Sinds de overname door Facebook in 2014, krijgt WhatsApp in een hoger tempo nieuwe functies.

Ohja. En dit is wel een goed idee:

Reageer op artikel:
WhatsApp wordt meer Snapchat met statusupdates
Sluiten