WhatsApp wordt meer Snapchat met statusupdates

10 reacties

Je verwacht het niet! Nog een app van Facebook die Snapchat-achtige functionaliteit krijgt. Na Instagram, biedt nu ook WhatsApp de mogelijkheid om foto’s en video’s te plaatsen die na 24 uur verdwijnen. WhatsApp noemt dit status-updates.

WhatsApp-gebruikers zien onderaan de app in plaats van het tabblad Favorieten nu het tabblad Status verschijnen. Hier kan een nieuwe status-update worden geplaatst en recente statusupdates worden bekeken.

Status-updates kunnen worden opgeleukt met tekst, emoji, gifhes en tekeningen. Net als op Snapchat verdwijnen status-updates na 24 uur en is het mogelijk te zien welke contacten je status-update bekeken hebben. Een status-update is net als gewone chats voorzien van versleuteling.

whatsapp-status-001
Klik/tap voor groter.

In een blogpost schrijft WhatsApp dat de status-functie acht jaar geen vernieuwing had gezien en dat het tijd was voor een update waarmee je vrienden en bekenden gemakkelijk op de hoogte kunt houden. De populaire chat-app werd in 2009 gelanceerd en bestaat op 24 februari precies 8 jaar. Sinds de overname door Facebook in 2014, krijgt WhatsApp in een hoger tempo nieuwe functies.

Ohja. En dit is wel een goed idee:

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  LT Barclay

  Heel erg jammer dit

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Hier zit ik echt niet op te wachten. Zal WA zeker minder gaan gebruiken. Alleen passief, maar niet actief.

 • Profielfoto
  knrd

  Ben de laatste tijd meer iMessage gaan gebruiken en dat bevalt me goed.
  En als WhatsApp deze onzin gaat krijgen zal ik het nog minder gaan gebruiken:roll:

 • Profielfoto
  Antaeus

  Loop er al langere tijd aan te denken om WhatsApp te verwijderen!
  iMessage werkt goed! E gebruik het ook steeds meer…
  Het is alleen de groepen die me er nog van weerhouden en de verwijten die je ook meteen krijgt als je geen WhatsApp meer hebt!!
  Ik denk zodra er meer reclame gaat komen dat meer mensen WhatsApp de rug zullen toe keren!
  Facebook en Instagram heb ik al verwijderd, nu WhatsApp nog…

 • Profielfoto
  Edwin

  Getverdemme, gebruik ook al nooit smiley’s en nu dit…

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Ik heb het denk ik uitgeschakeld.
  Instellingen-account-privacy-status-alleen delen met , en hier heb ik vervolgens nul contacten geselecteerd.
  Heb geen behoefte aan al die flauwekul, ik gebruik het alleen om tekst te versturen en geen poppetjes, geluidjes enz enz.
  Het maar net wat je prettig vind.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  iMessage is wel grappig, maar wat kan ik ermee als 60% met een Samsung loopt? Het is een app om mee te communiceren, maar da’s best lastig zonder communicatiepartner(s).
  Verder is de web-functie van WhatsApp ook iets wat ik onmiddellijk zou missen met iMessage. Waarom zou ik gaan zitten klooien met een telefoon als ik een heel toetsenbord voor me heb?
  iMessage is echt speelgoed zolang het niet een *geaccepteerd* multi-platform omgeving is. Ik heb er niks aan als Apple het voor Android uitbrengt en iedereen vervolgens lekker blijft app-en. Daarom wordt Telegram ook niks.

  Verder is de toename van het aantal professionele diensten over de API’s van WhatsApp ook een goede reden om te blijven.

  Dus WhatsApp is misschien niet origineel met deze functies, maar 1. je hoeft ze niet te gebruiken (ik zie er ook niks in), 2. ik ben blij dat ik als WhatsApp gebruiker nieuwe functies in WhatsApp krijg en niet naar een ander platform hoef totdat ik daar zelf voor kies.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Apple was met veel functies in iOS en macOS ook niet origineel, maar ik ben er niet minder blij om dat die functies kwamen.

 • Profielfoto
  BlueSky

  WhatsApp ? Wat is dat ?

 • Profielfoto
  whaha

  Ben ik de enige die blij is dat de knop ‘favorieten’ weg is? Ik gebruikte dat nooit! Ik vind een korte status update handig als veel van je contact(en) via WhatsApp verloopt (wat voor mij ook niet geldt, ik ben ook een voorstander van Telegram), je geen facebook of iets dergelijks hebt en je geen zin hebt om 10+ personen iets uit te leggen.

  Helaas zal het wel zo zijn dat de functie ‘misbruikt’ wordt en dat mensen, net zoals op Twitter, elke scheet er neer gaan zitten. Wat dat betreft zou ik het wel fijn vinden als je status update niet alleen 24 uur geldig bleef, maar dat je deze ook maar eenmaal per dag mocht aanpassen – maar dat gaan ze nooit doen natuurlijk!

  Status updates zaten dus al 8 jaar in WhatsApp, maar niemand gebruikte ze, omdat ze nogal verborgen zaten in de profielen van mensen…