WhatsApp voor Mac: antwoorden vanuit het berichtencentrum

7 reacties

De officiƫle Mac-app van WhatsApp is sinds enige tijd in de Mac App Store te vinden en heeft een kleine maar handige update gehad. Het is nu mogelijk om direct op inkomende berichten te antwoorden vanuit het berichtencentrum van de Mac.

De functie zit enigszins verstopt. Om antwoord op een bericht te geven, beweeg je de muis over een bushbericht dat rechtsboven op je Mac verschijnt en kiest voor ‘antwoord’. Daarna verschijnt een veld voor tekstinvoer.

whatsapp-antwoord-001
Klik/tap voor groter.

Het is een klein voordeel tegenover de webversie van WhatsApp in de browser. Deze ondersteunt wel notificaties, maar geen directe antwoorden. De Mac-app heeft daarentegen geen ondersteuning voor de Touch Bar van de MacBook Pro, terwijl deze in de browser emoji te selecteren. Dit komt omdat de Mac-app is gebaseerd op het Electron-framework, dat onderdelen van Google Chrome gebruikt om native apps voor desktops te maken. Zodra Chrome de Touch Bar omarmt, volgt WhatsApp Desktop ook.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Lekker toch, al dat beppen appen vanaf je Mac terwijl je telefoon waarschijnlijk naast je toetsenbord ligt of niet veel verder er vandaan.

 • Profielfoto
  Helios

  Ik stuur regelmatig berichten via de WhatsApp app. Beetje overdreven voor ‘ja’ ‘nee’ en ‘in de bovenste la’. Maar voor complexere berichten (en we gebruiken WhatsApp ook voor communicatie met collega’s op werk) is een daadwerkelijk toetsenbord toch een stuk lekkerder…

 • Profielfoto
  Arjenn

  Ik hoop dat ze het een keer op de telegram-manier gaan aanpakken. Omdat alles via telefoon loopt en de verbinding heeeeeel vaak wegvalt is het best waardeloos.

  Ik moet eigenlijk om WhatsApp web/desktop goed te gebruiken mijn iPhone ontgrendeld op WhatsApp hebben staan. #heelpraktisch

 • Profielfoto
  hokkie

  Zodra het kan, gebruik ik de desktop-app! Dit doe ik vanaf dag 1 en het bevalt mij uitstekend!

 • Profielfoto
  SvS

  Telegram rulez… het werkt daar veel fijner en met stickers/gifjes is het veel leuker natuurlijk. Maar ja, t gros he…

  En WA app op de mac heb ik, gebruik ik, maar niet hele dagen door, want het slurpt je accu + als je wifi wegvalt op een verdieping ook je data. Dus nee, het is niet perfect.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik zit toch wel heel vaak zonder iPhone in de buurt thuis achter mn laptop sinds je er ook mee kunt whatsappen, ook bellen gaat perfect op mn MacBook. Vroeger was een Whatsappje de cue om op zoek te gaan naar mn iPhone…. ik mis alleen nog touchbar support, dat gaat niet lekker in de webversie en de app heeft het niet. Ook de Apple Watch app mag doorkomen

 • Profielfoto
  Humain

  Ideaal, ik moet vaak foto’s via WhatsApp doorsturen die op de Mac staan, ik ga hem eens een kans geven