Weekend poll: iPhone draadloos laden

30 reacties

Volgens geruchten werkt Apple aan inductief laden voor de iPhone. De fabrikant werd lid van het Wireless Power Consortium dat de open Qi-standaard voor draadloos laden beheert en promoot. Ook Samsung doet dit al enige tijd bij zijn Galaxy-topmodellen.

Ben je geïnteresseerd in draadloos laden (waarbij de iPhone op een houder/pad wordt gelegd) of is een kabel goed en handig genoeg? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Prioriteit
  Laad snelheid en capaciteit moeten heel sterk omhoog

 • Profielfoto
  Spinozo

  Hou toch op met dat draadloos laden. Mijn Apple Watch heeft dat ook en dan stop ik een draad in het stopcontact om vervolgens het andere uiteinde van die draad 50% van de keren verkeerd om aan te sluiten aan de achterkant van de Watch. Ik heb ook maar 1 zo’n draad terwijl ik 5 lightning kabels heb liggen. Wat een drama.

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Volgens mij gaat bij draadloos laden veel energie verloren. Dit is slecht voor het milieu i.v.m. energieverspilling. Dus niet aan mij besteed. Wat is er mis met een draad. Zo vaak hoef je je telefoon ook niet op te laden. Mijn iPhone 7 haalt makkelijk een hele dag en soms ook twee dagen. Ondanks dat ik ook gewoon muziek stream onderweg.

 • Profielfoto
  SvS

  Draadloos kan toch niet, stekker zit toch al in stopcontact, dan maakt het toch niet uit of de iPhone los op ligt of bekabeld… en hup Lightning aansluiten en het gaat snel. Ik ben wel tevreden over huidige laadsnelheid (nog sneller als je het op vliegtuigstand zet).

 • Profielfoto
  Michel Versluis

  Als ze verder gaan met keramische behuizingen, zoals de Edition versie van de apple watch 2. Keramische behuizingen zouden signalen en energie beter door laten. Dit zou dus de laad snelheid verbeteren, je ontvangst van bel-, wifi- en bluetooth singalen.

  Ik baseer dit op dingen die ik elders heb gelezen, als ik het fout heb hoor ik het graag;)

 • Profielfoto
  Leo

  Je legt je toestel op een plaat en dat voegt geen moer toe. Dan heb ik liever een kabel zodat ik hem ondertussen gewoon kan blijven gebruiken en laden. Tenzij ze laden op afstand mainstream weten te maken, dan ben ik geïnteresseerd.

 • Profielfoto
  queenfan

  Draadloos laden??

  Het houdt niet op.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Grappig dat vrijwel elke reactie negatief is, terwijl de mensen die het dus wél interessant vinden in overgrote meerderheid “ja” stemmen.

  Ik ben ook wel geïnteresseerd eigenlijk. Nog betere afsluiting tegen de buitenwereld (water, stof, etc) lijkt me de weg vooruit. Dat is voor een deel al zo, maar dit wordt bereikt door interne isolatie. Geen opening betekent dat je geen extra isolatie meer nodig hebt, waardoor je de extra ruimte kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een grotere batterij…

 • Profielfoto
  Smon

  Draadloos opladen? Helemaal top! Halverwege 2016 ben ik overgestapt naar een S7 Edge vanwege (vooral) het OLED scherm, camera, always-on display functionaliteit en waterdichtheid. Iets wat ik vooraf niet helemaal had verwacht, maar wat ik ook ontzettend veel gebruik: draadloos opladen!

  Op mijn bureau heb ik een oplaadpad en bij mijn bed heb ik een oplaadpad. Bij je bureau is het echt ideaal, want het is simpelweg neerleggen en hij laadt op. Vertrek je weer? Je pakt je telefoon makkelijk op.
  Bij het bed vind ik het ook ideaal: in het donker niet zoeken naar een kabelingang, maar gewoon neerleggen en hij laadt op.

  Natuurlijk zou het pas echt ideaal zijn als je telefoon draadloos kon opladen zonder dat je ‘m ergens op hoefde te leggen (dus bijvoorbeeld ook als hij in je broekzak zou zitten). Maar de huidige oplossingen werken al heel elegant: de tijd om op te laden is in ieder geval geen probleem, dat gaat namelijk sneller dan de iPhone nu doet (bij de Qi-standaard).

  Ik kijk in ieder geval vrolijk vooruit naar de ‘iPhone 8’: de geruchten hebben het over een nieuw design met erg smalle bezels, OLED scherm, draadloos opladen, betere batterij. Het toestel lijkt in ieder geval weer echt, ook op hardware gebied, state-of-the-art te zijn.:)

 • Profielfoto
  venco58

  Was nooit zo enthousiast over draadloos laden. Maar nu er auto’s komen met draadloos laden in de vakjes waar je 9 van de 10 keer je telefoon in legt, dacht ik toch, ja dat is best slim en handig.

 • Profielfoto
  steveb

  als het er komt dan wil ik het zo
  een lader die alle toestellen in een ruimte oplaad
  https://www.youtube.com/watch?v=gn7T599QaN8

 • Profielfoto
  Spinozo

  @Smon het klinkt inderdaad handig voor mensen die iedere dag achter hetzelfde bureau zitten en iedere nacht in hetzelfde bed slapen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Leuk bij spulletjes die binnen 30 minuten opgeladen zijn zoals koptelefoons, afstandsbedingen en horloges maar zodra ergens mega veel power in gestopt moet worden dan laat deze ongein maar achterwege. Kan alleen maar fout gaan, er valt zo weinig te winnen met draadloos laden.

 • Profielfoto
  4GTL

  Niet handig, altijd op hetzelfde plaatsje moeten leggen geeft je minder vrijheid dan een gewoon draadje.

  Bovendien ben ik een te chaotisch/slordig type om met van die oplaadpad’s op men bureau te zitten.

  Telefoon in de wagen draadloos opladen? Kan handig zijn, maar meestal laat ik hem gewoon in men broekzak zitten en verbind hij terwijl automatisch met de handsfree…

 • Profielfoto
  Dydefox

  Gewoon helemaal niet meer opladen, maar ieder toestel voorzien van een mini waterstof centrale die na ieder jaar bijgevuld kan worden, of het vocht gebruikt uit de omgeving. Of het scherm dat toch groter wordt, via zonnecellen de accu laten opladen, kan ook via de achterkant: even in de zon leggen, klaar. Of via een mechanische mini-instaljatie een dynamo aandrijven via de bewegingen tijdens het transport, hoeft ie ook niet je broekzak uit. Mijn punt is: iedereen staart zich blind op zo’n adapter die vervolgens 24 uur per dag in het stopcontact zit en stroom weglekt (dat is idd weinig, maar reken eens maal het aantal phones) terwijl alternatieven niet of nauwelijks ontwikkeld worden. Stroomcentrales moeten ook ergens hun (fossiele) energie vandaan halen….

 • Profielfoto
  Dydefox

  Gewoon helemaal niet meer opladen, maar ieder toestel voorzien van een mini waterstof centrale die na ieder jaar bijgevuld kan worden, of het vocht gebruikt uit de omgeving. Of het scherm dat toch groter wordt, via zonnecellen de accu laten opladen, kan ook via de achterkant: even in de zon leggen, klaar. Mijn punt is: iedereen staart zich blind op zo’n adapter die vervolgens 24 uur per dag in het stopcontact zit en stroom weglekt (dat is idd weinig, maar reken eens maal het aantal phones) terwijl alternatieven niet of nauwelijks ontwikkeld worden. Stroomcentrales moeten ook ergens hun (fossiele) energie vandaan halen….

 • Profielfoto
  4GTL

  @Dydefox,

  Of je ideeën gaan werken weet ik niet, maar wel een knap staaltje out of the box denken!

 • Profielfoto
  Melle

  Het is doodsimpel – draadloos laden is de toekomst, komt er sowieso aan. En eens het goed werkt, en daar staan de vandaag eigenlijk al, dan is het gewoon handiger en heeft het eigenlijk alleen voordelen. Belang gewoon is dat het nog wat sterker ontwikkeld en vooral – 100% mainstream wordt – waardoor er overal laadpunten komen, waar je ook bent.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  ’s Avonds kan ik me voorstellen dat het lekker gemakkelijk is om je iPhone gewoon naast je bed op een cirkeltje te gooien en klaar. Geen geknoei met kabeltjes en kleine poorten in het donker.

  Totdat je ’s morgens wakker wordt en je ziet dat het onding na een tijdje een millimeter verschoven is en nog steeds 7% batterij heeft.

  Verder zie ik er niet veel in. Minder bewegingsvrijheid aan bijvoorbeeld een bureau of op tafel.

 • Profielfoto
  Smon

  @Spinozo
  Dat zou inderdaad nog makkelijker zijn… helaas slaap ik gemiddeld maar 1 á 2 dagen in de week thuis. Neemt niet weg dat het extreem makkelijk is om je telefoon simpelweg neer te leggen en klaar.

  @NoPlasticPhones
  In principe moet een milimeter meer of minder (of centimeter meer of minder, wat dat betreft) echt niets uit te maken. Qua bewegingsvrijheid ga je er juist helemaal op vooruit.

  ———–
  Als je het niets vindt, gebruik het dan ook niet. Maar ik snap niet hoe je erop tegen kunt zijn dat het in ieder geval mogelijk is… zeker aangezien de technologie niet meer ruimte in beslag neemt dan de bestaande niet-draadloze technieken. (Oftewel: het gaat niet ten koste van andere functies).

  En zoals ik in mijn eerste reactie aangaf: het zou natuurlijk ideaal zijn als er helemaal geen pad meer zou zijn, maar dat je gewoon een apparaatje in het stopcontact hebt hangen die vervolgens alleen apparaten in een ruimte draadloos van stroom voorzien (of zo’n apparaat nou naast je bed ligt, op een tafel of in je broekzak).

  Maar die technologie is er nog niet. En die gaat er ook zeker niet snel komen als je constant roept “draadloos opladen is stom!” – dit is nou eenmaal een fase waar we doorheen moeten.

  Vergelijk het met de paard en de automobiel. Het (bekabeld) opladen van nu kun je zien als een paard: werkt prima en snel, maar het is nogal ouderwets. Het draadloos opladen van anno 2017 is een eerste prototype van de auto: het is misschien nog niet zo snel als we zouden willen en het heeft nog niet alle comfort die je zou willen. Stop! We kunnen nu zeggen “die auto, dat is niks… een paard is net zo snel, zo niet sneller, en een stuk makkelijker mee te nemen”. Of we zeggen: prima ontwikkeling die auto, al moet er nog wel wat verbeterd worden. En dan komen we in de toekomst bij het échte draadloos opladen aan (geen oplaadpads meer, maar gewoon opladen zodra je een kamer binnenstapt). Net zoals de auto’s van nu: trekken snel op, goede stoelen, airco, climate control, radio, etc. – een klasse beter dan de eerste automobiel, maar die auto’s van nu zouden er nooit zijn geweest als we vanaf het begin al hadden gezegd “kap er maar mee, die paarden die we nu hebben zijn beter.”

  Dus: lekker doorontwikkelen. En laten we in de tussentijd genieten van deze eerste generatie automobiel, die uiteindelijk in alle opzichten voorbij het paard schiet.

 • Profielfoto
  Odyssey

  draadloos laden is een illusie en mooi verkoopspraatje, maar wat is het verschil nu echt tussen een pad en kabel aansluiten? Inductief laden creëert een elektromagnetisch veld. energie gaat dus voor een deel verloren en het vermogen is beperkt in vergelijking met een iPhone bvb opladen met een 2A adapter. de draad is voor mij geen enkel probleem. laat het draadloos laden maar voor de samsung freaks die denken dat ze daarmee een betere telefoon hebben!

 • Profielfoto
  no_poo

  Op mijn bureau heb ik hem graag rechtop staan. Apple Lightning Dock werkt perfect. Naast mijn bed leg ik hem neer en druk ik de kabel erin, zo’n oplaadschijfje maakt dat wel weer wat makkelijk.

  Tja, Apple wil naar een poort-loze iPhone dus draadloos laden is dan een nodige ontwikkeling. Voor nu gaan we er echter nog niet op achteruit zolang de Lightning poort blijft.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Tja, Apple wil naar een poort-loze iPhone dus draadloos laden is dan een nodige ontwikkeling.

  Is dat zo? Heb je dat van een betrouwbare bron vernomen?

  Thuis en op het werk kan ik het me voorstellen dat je draadloos zou willen opladen. Maar hoe moet het onderweg? Even opladen dmv. een powerbank gaat niet zonder lightning poort, opladen aan een laptop gaat dan ook niet. Als je geluk hebt, dan kun je een pad gebruiken bij bijv. de Starbucks, maar er op rekenen kun je niet. Zo’n kleine stekker/adapter en kabel is veel makkelijker om mee te nemen op vakantie dan een pad.

 • Profielfoto
  displaynaam

  Je denkt dat je dit wilt. Totdat je je realiseert hoe vaak je met dat ding bezig bent tijdens het laden en je gewoon weer een kabel gaat zoeken.

 • Profielfoto
  nervus

  Tja, reacties van de meesten hier vallen in de categorie: onbekend is onbemind.
  Zelf heb ik zowel in mijn auto als op mijn bureau een inductieve oplader. De telefoon (een Lumia;) ) wordt erin geklemd cq staat erin onder een hoek van circa 70 graden. Werkt prima. Kabel in geen tijden gebruikt.
  Mij lijkt inductie-laden ook voor iPhone gebruikers nuttig.

 • Profielfoto
  Melle

  Bijna 70% heeft interesse, maar deze reacties nog eens een heel mooi voorbeeld dat de klagers en de negatieve meningen veel sneller worden neergeschreven op fora, dan positieve. Dat is nu eenmaal hoe het werkt.

 • Profielfoto
  WillemZ

  Waar laad ik mijn spulletjes?
  a. In de woonkamer.
  b. In de auto.
  c. In de computerkamer.
  d. Onderweg als ik bij mijn klanten zit met intensief gebruik van de iPhone.

  Aha, dus eventjes 4 stuks lompe laders kopen en twee daarvan voor onderweg.
  En in de auto heb ik geen plek voor dat ding.

  Doe mij maar een kabel.

 • Profielfoto
  SvS

  @Melle, mee eens, maar lees reactie van @WillemZ es. En de producten van Apple zijn al prijzig genoeg.;-) Al kan ‘d. bij mijn klanten’ bij WillemZ wel weggelaten worden, zo snel tijdens een bezoekje aan klanten loopt het niet eens leeg of je moet echt eens o.a. Facebook’s apps eruit sodemieteren en in de iOS minder achtergrondtaken laten verrichten.

 • Profielfoto
  WillemZ

  Jawel, mijn iPhone 6 loopt veel te snel leeg, zie alle accu problemen met deze series.

  Dus zit ik een keer een hele dag bij mijn klant, met de nodige belletjes en vervolgens nog Hotspot er op, dan gaat het hard.
  Idem bij het geven van demo’s, om e.e.a. te laten zien hoe het op een iPhone werkt.
  Ik haal dan pakweg 4 uur volop werk, dan loop ik de kans dat het leeg is.
  Een voorwaarde voor draadloos laden is dan toch wel een veel grotere accu, zodat ik GEGARANDEERD de dag door kom.
  Maar dat snapt Apple niet.

  Nadeeltje van draadloos: wat te doen met een extra accu pack? Of zal het bedraad alsnog mogelijk zijn?

 • Profielfoto
  steveb

  de enige interessante manier van draadloos laden is

  wscr technologie.

  vergelijkbaar met wifi. je hangt een toestel in de ruimte dat magnetische velden uitstraalt in de volledige ruimte. hierdoor kunnen alle toestellen in die ruimte worden geladen
  https://www.youtube.com/watch?v=pkMbZmwhpDc.