Weekend poll: Gezichtsherkenning of Touch ID?

21 reacties

Ontgrendelen we onze telefoon straks door er naar te kijken? Volgens geruchten bevat de volgende iPhone een 3D-selfiecamera om dit mogelijk te maken. Lijkt jou dit gemakkelijk, of is Touch ID geschikter? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Gezochts herkenning terug in foto’s
  iPhoto nostalgie

 • Profielfoto
  MrHammond

  Die gezichtsherkenning die er 9 van de 10 keren naast zat?:lol:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat was alleen een probleem wanneer je dochter ineens een kort kapsel aannam en op haar broertje ging lijken.;-)

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik vind het voorlopig nog moeilijk om te oordelen of gezichtsherkenning al dan niet beter werkt dan Touch ID. We weten helemaal nog niet hoe Apple die gezichtsherkenning zou inbouwen, dus over snelheid, veiligheid, efficiëntie, enzovoorts, kunnen we ons eigenlijk nog niet uitspreken. Het is moeilijk om een technologie die Apple nog niet geïntroduceerd heeft in de arena tegenover Touch ID te plaatsen.

  Ik baseer me hierbij bewust niet op hoe andere fabrikanten het reeds doen, omdat het verleden als meermaals heeft uitgewezen dat Apple zoiets nét wat gebruiksvriendelijker kan toepassen. Een vingerafdruklezer zat reeds 8 jaar geleden op m’n HP, en die was waardeloos, en toch is Touch ID op m’n MacBook Pro één van de handigste nieuwe functies.

  Volgens mij zou Touch ID verwerkt in het gehele display (de gehele glasplaat dus) de volgende (r)evolutie kunnen betekenen. Zou kan de iPhone zichzelf vergrendelen als een onbekende vinger een app probeert te openen, en als je een beveiligde notitie of een bankieren-app opent hoef je je vinger niet eerst op de homeknop te leggen. De iPad zou automatisch een gebruikersaccount (zou het?) of Facebookprofiel kunnen openen op basis van wie het icoon aanraakt, of Safari kunnen vergrendelen als een kindervingerafdruk op het icoon tikt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Mijn watch is de beste beveiliging.
  Geen touch ID of andere poespas voor nodig.

 • Profielfoto
  snorlexxx

  Hoe bedoel je karel?

 • Profielfoto
  plonserd

  Touch ID met die ultrasone vingerafdruk een paar posts hieronder lijkt me wel wat.
  Gezichtsherkenning is mij ook OK, als het maar werkt. Ik draag een bril, daar kan het licht al eens inzitten, en ik kan me voorstellen dat dat niet altijd even gemakkelijk is om een accurate scan te doen. Ze kunnen al de technieken ook gaan combineren natuurlijk. In het geval dat m’n iPhone m’n vinger niet herkent (wat nu ook wel amper gebeurt, maar goed) kan ik nog steeds m’n pincode ingeven. Als hij in de toekomst m’n gezicht niet direct herkent kan ik Touch ID nog gebruiken. Of voor de paranoia’s onder ons: zowel vingerafdruk als gezichtsherkenning om je iPhone te unlocken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Hoe bedoel je karel?

  .
  Telefoon en smartwatch bij elkaar, is ‘telefoon unlocked’. Telefoon en smartwatch niet bij elkaar in de buurt? Dan lockt de telefoon.

  Ofwel: als ik ergens mijn telefoon laat liggen, of iemand snaait hem weg, gaat hij op slot.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Gezichtsherkenning jaren leuke gimmick, maar lang niet zo handig als Touch ID, denk alleen al aan schemer of donkere momenten: dan werkt het niet. Of komt er een infrarood gezichtsherkenning ? ?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Gezichtsherkenning jaren leuke gimmick, maar lang niet zo handig als Touch ID, denk alleen al aan schemer of donkere momenten: dan werkt het niet. Of komt er een infrarood gezichtsherkenning ?

 • Profielfoto
  Olieboer

  Macaanzee: zie eerder nieuwsbericht, de geruchten zijn dat er inderdaad een infrarood camera inkomt.

 • Profielfoto
  iHans

  Apple weet wat ik wil.

 • Profielfoto
  Edwin

  Gezichtenherkenning misschien voor een laptop of desktop maar mijn iPhone ligt meestal een beetje schuin van mij weg op het bureau, ontgrendelen met Touch ID is dan een uitkomst, dit i.t.t. sommige smartphones waar de sensor aan de achterkant zit,

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ik denk inderdaad dat het een aanvulling wordt, want Touch ID komt al in actie als ik m’n iPhone uur m’n broekzak pak nog voordat de camera de kans gezien heeft m’n gezicht in beeld te krijgen: daar kan qua snelheid een camera onmogelijk van winnen.

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  Ik mis de optie: geen van beide.

 • Profielfoto
  no_poo

  TouchID werkt in iedere situatie, behalve met handschoenen aan. Gezichtsherkenning werkt in iedere situatie voor geen meter, behalve wanneer je je gezicht recht voor de camera houdt met goede belichting en zonder carnavalsmasker op.

  Aanvulling kan, vervanging zie ik niet gebeuren. Van mij hoeft het niet.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Het bestaat al in windows 10 (windows hello)
  Ik gebruik het momenteel op de pc van mijn werk. En het werkt vrij goed !
  Er word inderdaad gebruik gemaakt van infrarood (dus het werkt in het donker) , een bril op hebben geeft ook geen problemen. Een foto van iemand gebruiken lukt natuurlijk niet , dan heeft de functie ook geen zin:)

  Bestaat ook voor hun Lumia 950

  Het zou leuk zijn moest Apple dit ook eens invoeren op hun producten , als toevoeging van touch ID

 • Profielfoto
  nervus

  Werkt idd goed in Windows 10. Mijn enige probleem is dat ik door mijn Lumia pas wordt herkend als ik mijn leesbril afzet, maar dan kan ik het schermpje niet goed genoeg zien. Inloggen betekent dus aanzetten, leesbril even af en dan weer op en door :) :)

 • Profielfoto
  Sensas06

  Kunnen we ook gewoon zonder die onzin?

  Been touch-id and green gezichts herkenning. Ik wil helemaal geen pass code op mijn telefoon.

  En als we dan toch bezig zijn, mag ik schuif naar rechts terug om te ontgrendelen…?

 • Profielfoto
  Sensas06

  *Geen TouchID en geen gezichtsherkenning

  En een dit knop;-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  En als we dan toch bezig zijn, mag ik schuif naar rechts terug om te ontgrendelen…?

  .
  Dat heb ik ook nooit begrepen dat mensen die nog steeds een niet TouchID gebruiken nu ineens 80 keer meer op de Homeknop moeten drukken om überhaupt in hun telefoon te komen.

  Eerst dacht ik dat dit bewust gedaan werd om zo deze knop te vernielen en meer te laten slijten (stuk is nieuwe telefoon) maar nu blijkt dat dit ‘Slide to Unlock’ een patent van Samsung is en dat Apple daar nog een rechtszaak over heeft lopen omdat ze Samsung nog moeten betalen voor het gebruik daarvan.