Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

UltraFine 5K-scherm houdt MacBook Pro nauwelijks opgeladen

Het ene probleem met het UltraFine 5K-scherm voor de MacBook Pro is nog maar net opgelost en het andere duikt alweer op. Het scherm blijkt niet genoeg stroom te leveren om een 15-inch MacBook Pro op volledige belasting op te laden.

YouTuber Marques Brownlee ontdekte dit tijdens het bewerken en renderen van 4K-beeldmateriaal in Final Cut Pro. De accu van zijn 15-inch MacBook Pro liep leeg, terwijl deze via het scherm opgeladen werd.

62 in plaats van 85 watt

De theorie is mooi: sluit het scherm op de stroom aan en via de USB-C-kabel wordt niet alleen het beeld overgedragen, maar de MacBook Pro ook opgeladen. In de praktijk levert het scherm nauwelijks genoeg stroom om de MacBook bij intensief gebruik opgeladen te houden. De 15-inch MacBook Pro vereist 85 watt en volgens de specificaties levert het scherm dit ook, maar er blijkt ongeveer 62 watt uit te komen.

Bij intensieve taken zoals videobewerking, maar ook het compilen van grote apps en werken met vele virtuele machines (de dingen die professionals doen) loopt de accu leeg wanneer het scherm de voedingsbron is. Het advies van Brownlee is om op momenten waarop de laptop intensief belast wordt de meegeleverde oplader te gebruiken. Het scherm kan aangesloten blijven omdat iedere USB-C-poort gebruikt kan worden voor laden en/of data. De MacBook kiest automatisch de sterkste stroombron.

Een echte oplossing is dit natuurlijk niet en je mag verwachten dat dit bij degelijke kwaliteitscontrole getest werd. Wij zijn benieuwd hoe wijdverspreid dit probleem is en hoe snel LG dit brandje blust…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
UltraFine 5K-scherm houdt MacBook Pro nauwelijks opgeladen
Sluiten