Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 6 februari 2017

Ultra Accessory Connector: ‘Apple werkt aan nieuwe aansluiting’

Heeft Apple naast Lightning en USB-C nóg een poort nodig? De fabrikant werkt volgens 9to5Mac aan een nieuwe connector, genaamd “Ultra Accessory Connector” (UAC). Deze moet een brug tussen Lightning en USB-C gaan vormen.

Apple gebruikt op accessoires zoals die van Beats nog micro-USB, maar zou in vergevorderde fase van de ontwikkeling van de UAC-poort zijn. Ook andere fabrikanten kunnen deze gaan gebruiken voor accessoires.

Brug tussen Lightning en USB-C

De connector wordt naar verluidt onderdeel van het Made For i-programma en diverse fabrikanten zouden al testexemplaren hebben ontvangen. Er komen verloopjes voor Lightning-naar-UAC, USB-C-naar-UAC en minijack-naar-UAC. Op deze manier wordt het mogelijk om een hoofdtelefoon via zowel Lightning als USB-C aan te sluiten.

Komt er naast MagSafe, USB-C en Lightning nog een Apple-aansluiting?

Als voordeel wordt de kleinheid van de aansluiting genoemd. Deze zou slechts half zo groot zijn als een Lightning-plug. Wij zien verder weinig voordelen tegenover Lightning of USB-C, voor beide aansluitingen zijn verloopjes verkrijgbaar en Apple verkoopt deze al. Een derde aansluiting, puur om naar Lightning en USB-C te transformeren, klinkt wat onwaarschijnlijk. We twijfelen niet zo vaak aan 9to5Mac, maar adviseren toch een flinke korrel zout bij dit gerucht.

Reageer op artikel:
Ultra Accessory Connector: ‘Apple werkt aan nieuwe aansluiting’
Sluiten