Eerste video van Planet of the Apps, de realityserie rondom ontwikkelaars

6 reacties

Het wordt een druk jaar met series op Apple Music. Naast Carpool Karaoke, heeft Apple een trailer gedeeld van zijn tweede serie: Planet of the Apps (pun intended). Hierin strijden ontwikkelaars met een goed app-idee om investeringen en promotie.

De jury bestaat uit actrices Jessica Alba en Gwyneth Paltrow, zanger Will.i.am en durfinvesteerder Gary Vaynerchuk, die voorheen succesvol in diensten zoals Snapchat, Uber, Facebook en Twitter investeerde.

Vanaf het voorjaar te zien

Het programma wordt gepresenteerd door Zane Lowe, die ook een programma op de radiozender van Apple Music, Beats 1, presenteert. De show begint met kandidaten die de jury binnen 60 seconden moeten overtuigen in een elevator pitch. Net als bij The Voice nemen de juryleden de kandidaten die doorgaan op in hun team.

Na een periode van ontwikkelen, verbeteren en implementeren met steun van professionals uit de industrie, gaat de strijd verder om financiering van Lightspeed Venture Partners te krijgen. De winnaar ontvangt $ 10.000.000 aan kapitaal en een prominente plaats in de App Store. Planet of the Apps zal komend voorjaar op Apple Music beschikbaar zijn. Iedere week is er een nieuwe aflevering. Een speciale app biedt toegang tot extra video-content en een nadere kennismaking met kandidaten.

Naast Planet of the Apps is binnenkort ook Carpool Karaoke op Apple Music te zien. Daarnaast werkt Apple aan nog een ‘donker drama’ genaamd Vital Signs, met Dr. Dre in de hoofdrol.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  macstremist

  Apple heeft zich wel vaker gestort op zaken waar het bedrijf weinig verstand van had, en soms is dat een succes gebleken. Bij dit soort dingen; een reality TV-show, gericht is op apps, waarbij zanger Will.i.am ineens een “pionier” is, voel ik toch heel erg dat dit eindigt in hetzelfde laatje als waar iTunes Ping ooit is ingestopt.

 • Profielfoto
  Roel Van Gils

  Misschien ben ik hier te nuchter voor, maar dit is toch je reinste pulp? De trailer lijkt wel een persiflage op een ‘Endemol style’-talentenjacht. ‘YUGH!’ zou Steve Jobs gezegd hebben;)

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Letten jullie ook op de tekst aan het einde van de video “New members only” dus iedereen die nu al Apple music heeft krijgt het niet eens te zien.

 • Profielfoto
  Buzz

  DaveFlash: “New members only” slaat op wat er boven staat: “try it free”.

  Uiteraard kunnen betalende Apple Music abonnees dit ook te zien krijgen, als ze willen. Net als nieuwe abonnees die in hun gratis proefperiode zitten.

 • Profielfoto
  error

  Anno 2017 kan je toch niet meer aankomen de zoveelste competitie-tv kloon? So You Think You Can App? The App of America? The APPrentice? Boring. Zap.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  @error +1!
  haha