Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 februari 2017

Eerste video van Planet of the Apps, de realityserie rondom ontwikkelaars

Het wordt een druk jaar met series op Apple Music. Naast Carpool Karaoke, heeft Apple een trailer gedeeld van zijn tweede serie: Planet of the Apps (pun intended). Hierin strijden ontwikkelaars met een goed app-idee om investeringen en promotie.

De jury bestaat uit actrices Jessica Alba en Gwyneth Paltrow, zanger Will.i.am en durfinvesteerder Gary Vaynerchuk, die voorheen succesvol in diensten zoals Snapchat, Uber, Facebook en Twitter investeerde.

Vanaf het voorjaar te zien

Het programma wordt gepresenteerd door Zane Lowe, die ook een programma op de radiozender van Apple Music, Beats 1, presenteert. De show begint met kandidaten die de jury binnen 60 seconden moeten overtuigen in een elevator pitch. Net als bij The Voice nemen de juryleden de kandidaten die doorgaan op in hun team.

Na een periode van ontwikkelen, verbeteren en implementeren met steun van professionals uit de industrie, gaat de strijd verder om financiering van Lightspeed Venture Partners te krijgen. De winnaar ontvangt $ 10.000.000 aan kapitaal en een prominente plaats in de App Store. Planet of the Apps zal komend voorjaar op Apple Music beschikbaar zijn. Iedere week is er een nieuwe aflevering. Een speciale app biedt toegang tot extra video-content en een nadere kennismaking met kandidaten.

Naast Planet of the Apps is binnenkort ook Carpool Karaoke op Apple Music te zien. Daarnaast werkt Apple aan nog een ‘donker drama’ genaamd Vital Signs, met Dr. Dre in de hoofdrol.

Reageer op artikel:
Eerste video van Planet of the Apps, de realityserie rondom ontwikkelaars
Sluiten