Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 februari 2017
Leestijd: 2 minuten

The Phone House en Typhone failliet

Winkelketen The Phone House en webwinkel Typhone hebben dinsdagmiddag faillissement aangevraagd. De winkels hadden last van slechte resultaten die ondanks forse investeringen in nieuwe systemen en modernisering van winkels niet verbeterden.

Winkels van The Phone House zijn deels eigendom van Relevant Holdings, dat in 2015 nog het failliete iCentre, Dixons en MyCom overnam van de BAS Group. Daarnaast zijn er nog 74 franchise vestigingen.

Omzet onder druk

Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen NU.nl dat de omzet onder druk staat als gevolg van directe concurrentie van telecomproviders, alsmede een nieuwe wet die het aanbieden van ‘gratis’ telefoons bij een abonnement beperkt. Naast teruglopende verkopen, werden de vergoedingen van providers ook verlaagd. Dit droeg bij aan een snelle afname van de omzet.

The Phone House heeft in totaal 144 vestigingen en er werken 806 mensen bij het bedrijf, verspreid over het hoofdkantoor en de winkels. Alle winkels blijven vooralsnog open om een doorstart te bevorderen. Het ging al langer slecht met de winkelketen, zo moesten in 2014 al 50 van de toen nog 170 vestigingen sluiten. De 74 franchise vestigingen zijn niet getroffen door het faillissement, al moeten ze straks wellicht onder een ander label verder. The Phone House verzorgt ook de telecomafdeling bij MediaMarkt, wat met die activiteiten gaat gebeuren is nog onduidelijk.

The Phone House verzorgt ook de verkoop van abonnementen en telefoons in MediaMarkt.

iCentre, Dixons en Optie 1

Moederbedrijf Relevant Holdings is ook eigenaar van Optie 1, Skouter, iCentre en Dixons. Alleen Optie 1 en iCentre zijn nog volwaardige winkelketens. Skouter is een portal voor het vergelijken van prijzen en Dixons reïncarneerde vorig jaar als verhuurbedrijf. MyCom heeft zich kort na de overname door Relevant Holdings losgeweekt en is een zelfstandige keten. The Phone House werkte onder een aparte B.V. en het faillissement heeft geen gevolgen voor de andere formules van Relevant Holdings.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
The Phone House en Typhone failliet
Sluiten