Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

Tele2 vergroot databundels, start 4G-bellen

Tele2 heeft de databundels van enkele abonnementen verhoogd. Apple-gebruikers met een iPhone 6 of nieuwer kunnen bovendien via 4G bellen. Tele2 is naast KPN, T-Mobile en Vodafone de vierde Nederlandse provider met een eigen 4G-netwerk.

De provider verhoogt de databundel van abonnementen met 4GB en 8GB naar respectievelijk 5GB en 10GB, de prijs stijgt niet. De bundels met 1GB, 2GB en 24GB data blijven ongewijzigd.

Nieuwe klanten en maandelijkse abonnementen

Bestaande klanten met een maandelijks abonnement kunnen snel overstappen naar de grotere bundel zonder extra kosten. Tele2 laat klanten met abonnement van 12 of 24 maanden in de kou staan, zij moeten wachten tot het abonnement is afgelopen. Nieuwe klanten kunnen per direct een abonnement met de verhoogde databundels aanschaffen.

[table “56” not found /]
Abonnementen per 1 februari 2017, prijzen op basis van sim-only 24 maanden.

4G-bellen voor iPhone actief

Steeds meer providers activeren 4G-bellen (VoLTE) voor de iPhone. Vorige week Vodafone en nu is ook Tele 2 er klaar voor. Gebruikers van een iPhone 6 en iOS 10.2.1 of nieuwer kunnen naar het menu InstellingenAlgemeenInfo gaan en ontvangen dan direct nieuwe aanbieder­instellingen.

Bij bellen via 4G blijft de snelle data­verbinding beschikbaar tijdens telefoon­gesprekken omdat de telefoon niet terug hoeft te schakelen naar 2G of 3G. De verbinding komt ook sneller tot stand. Tele2 heeft een eigen 4G-netwerk, maar gebruikt voor 2G en 3G nog het netwerk van T-Mobile. Bij 4G-bellen wordt het Tele2-netwerk gebruikt.

Om te controleren of VoLTE is ingeschakeld, gaat ja naar InstellingenMobiel netwerk → Opties mobiele data → Schakel LTE in. Als Gesprekken en data is uitgeschakeld, tikt je daarop om bellen via 4G in te schakelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tele2 vergroot databundels, start 4G-bellen
Sluiten