Studenten krijgen € 400 korting op Apple’s professionele apps

20 reacties

Apple heeft een nieuw pakket met professionele Mac-applicaties uitgebracht. Deze is (officieel) alleen voor studenten of scholieren en biedt Final Cut Pro X, Logic Pro X, Motion 5, MainStage 3 en Compressor samen met bijna € 400 korting aan.

Individueel kosten de programma’s totaal € 630, maar in het “Pakket met professionele apps voor het onderwijs” kunnen ze voor € 230 worden aangeschaft. De bundel was eerder al in de VS verkrijgbaar.

De bundel is te vinden in de Apple Store voor het onderwijs, waar studenten, scholieren en hun ouders ook Apple-hardware met onderwijskorting kunnen vinden. Na aanschaf ontvang je een code die je in de Mac App Store kunt inwisselen, waarna de apps worden gedownload.
pro app bundle 16x9

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  Mooi initiatief van Apple. Maar hoe wordt er gecontroleerd of de aankoper student of scholier is? Ik zie nergens dat je een inschrijvingsattest moet voorleggen of doorsturen. Grote kans dus dat er misbruik van gemaakt zal worden door niet bevoorrechten. Zie daarvoor de onderwijskorting op de webshop. Die wordt ook steekproefsgewijs gecontroleerd… Nu ja, moeten ze het maar inbouwen natuurlijk…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dit wordt net als de korting op producten steekproefsgewijs gecontroleerd. Iedereen kan de aankoop doen en er is geen bewijs van inschrijving nodig oid.

 • Profielfoto
  bartvdv

  630 euro voor een pakket ‘professionele programma’s voor het onderwijs’. Laat Shmoo het maar niet horen.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ik zou niet weten wat ik er mee moet… Ondanks dat ik voor de korting in aanmerking kom…

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb er ook geen behoefte aan en ik kom (nog steeds) in aanmerking. Verkopen hun programma’s zo slecht tegenover de Adobe-alternatieven dat ze ze nu ‘te graaien’ leggen op het internet? Als je enkel studenten wil helpen, dan zorg je dat je in het bestelproces ergens legitimatie moet afleveren… Nu, veel drukte om niks natuurlijk. Ik vind het wel een mooie aanbieding!

 • Profielfoto
  koekiewous

  Wat mooi en aardig dat Apple dit doet.

 • Profielfoto
  knekkie

  Blijkbaar verliest Apple terrein op de scholen.
  Die kiezen allemaal voor de industriestandaard.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Final Cut Pro X en Logic Pro X behoren niet tot de ‘industriestandaard’?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  O fijn, nog meer amateuristische concurrentie op de markt straks.

  En inderdaad, Final Cut Pro X is niet meer de industriestandaard. Dat is Avid Media Composer. Maar ook steeds meer bedrijven zoals NEP The Netherlands in Hilversum en CBS in Den Haag stappen over naar alternatieven. Van CBS weet ik dat ze soms wel met Final Cut Pro X editen.

 • Profielfoto
  Targaryen

  O fijn, nog meer amateuristische concurrentie op de markt straks.

  Als het amateurs zijn (en jij kennelijk niet), dan is het geen concurrentie, toch? Of schat je jezelf zo laag in? Leven en laten leven is meestal mijn motto. Hier ook dus. Deze deal is voor studenten (die het financieel lastiger hebben) ideaal om het pakket legaal te verkrijgen en ermee aan de slag te gaan. Het is aan jou om jezelf te onderscheiden van die ‘amateuristische bende’.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik heb hem vrijdag gekocht. Nog steeds geen codes. Heeft Apple nu ook al problemen met ’t leveren van redeem-codes? ?

 • Profielfoto
  Froggle

  Finally. Adobe CC is me gewoon te duur met die abonnementen.

  Final Cut Pro X en Logic Pro X behoren niet tot de ‘industriestandaard’?

  Voor hobbyisten, absoluut. Maar de ‘industrie’ (alles wat je ziet op TV, wat veel meer is dan film oid) gebruikt Avid.

  Maar ook steeds meer bedrijven zoals NEP The Netherlands in Hilversum en CBS in Den Haag stappen over naar alternatieven. Van CBS weet ik dat ze soms wel met Final Cut Pro X editen.

  Ik heb FCPX nog nooit gezien binnen NEP.

 • Profielfoto
  OMT-fan

  iemand al gekocht?
  En was er (en wat dan) controle op?

  En kun je dit ook op de US site kopen ($199)!

 • Profielfoto
  Targaryen

  En kun je dit ook op de US site kopen ($199)!

  Als je in de VS woont, kun je via de VS-website kopen ja. Woon je in Nederland of België of een ander Europees land, dan kun je enkel je aankoop laten afleveren (ook redeem codes) in het land waar je account geregistreerd staat. Is met iPhones zo en met redeem codes ook.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Het is een hele mooie bundel voor die prijs. En er zijn hier veel mensen die duidelijk niet weten dat logic pro x wel degelijk op professioneel vlak gebruikt wordt. Tenzij dat al die artiesten die ik volg natuurlijk amateurs zijn. Ook final cut pro zie je bij grotere bedrijven, misschien niet zo talrijk als de alternatieven zoals AVID maar het wordt zeker wel gebruikt:-)

  Hoe dan ook, mooi van Apple!

 • Profielfoto
  Herman Polderman

  @iAmRenzo hier hetzelfde, zaterdag gekocht maar nog steeds geen code ?

 • Profielfoto
  Wardos

  Iemand al codes ontvangen? Ik wacht sinds maandag…

 • Profielfoto
  Herman Polderman

  Gisteren ontvangen

 • Profielfoto
  Odyssey

  Voor video ga ik mij niet uitspreken, alhoewel films zoals Focus met Will Smith volledig in Final Cut pro gemaakt zijn, maar wat betreft audio is Logic Pro samen met Ableton Live veruit het meest gebruikte DAW bij professionele producers. (pro tools en cubase hebben al lang de duimen moeten neerleggen. oja er is dan ook nog zoiets als fruity loops voor de amateurs en tot pro geschopte amateurs op windhoos bakken:p haha

 • Profielfoto
  utah62

  Heeft recent nog iemand deze bundel gekocht? Onze dochter zit op het MBO dus zou geen probleem hoeven zijn? Dank voor de reacties.