Spotify-topman over naar Apple Music

5 reacties

Met voormalig platenbaas Jimmy Iovine aan het roer staat de telefoonklapper van Apple Music vol met grote labels en bekende artiesten, maar wordt er ook aan kleinere labels gedacht? Vanaf nu zorgt Steve Savoca, ex-topman bij Spotify, daarvoor.

Dit heeft Apple bevestigd tegenover Business Insider. Savoca gaat bij Apple Music doen wat hij vijf jaar lang bij Spotify deed: het verbreden en verdiepen van relaties met kleine, onafhankelijke labels, vooral internationaal.

Zowel Apple Music als Spotify leggen een grote nadruk op het ontdekken van nieuwe muziek. De Discover Weekly van Spotify valt bij veel gebruikers in de smaak en Apple heeft sinds iOS 10 een wekelijkse nieuwe muziek-mix die een algoritme voor de gebruiker samenstelt.

Steve Savoca
Steve Savoca in 2013 (archieffoto: Spotify)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  TheBigZ

  They made him an offer he couldn’t refuse.

 • Profielfoto
  bitrip

  Hebben die gasten geen concurrentiebeding? Of komt hij niet rechtstreeks van Spotify?

 • Profielfoto
  polansky

  Een concurrentiebeding heeft vaak weinig om het lijf. Sterker nog menig rechter stelt dat de voorwaarden te belastend zijn voor de werknemer en daarom in veel gevallen niet rechtsgeldig zijn.

 • Profielfoto
  checkpointx

  wel grappig dat hij deze stap maakt, ik ben net weer terug overgestapt van apple music naar spotify. vind apple music gewoon nog steeds niks…

 • Profielfoto
  smacdab

  Spotify weer eens geprobeerd….zoekmachine uit het jaar nul. Belooft wat voor Apple.