Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 februari 2017

Sowdan: Nederlandse app voor real-time overboekingen tussen banken

De Nederlandse start-up Sowdan lost een probleem bij het doen van betalingen op. Het duurt vaak 24 uur of een heel weekend voordat een overboeking van de ene naar de andere bank gedaan is. De Sowdan-app belooft dit binnen één minuut te regelen.

Hoe dan? Je betaalt Sowdan via de app met iDEAL, de dienst heeft zelf tussenrekeningen bij SNS, ING en Rabobank. Het bedrag wordt vanaf één van de rekeningen van Sowdan naar de tegenpartij overgemaakt.

Gratis te gebruiken tot € 750,-

Op deze manier kan de dienst betalingen tussen banken naar eigen zeggen binnen een minuut doorvoeren. Alleen ABN Amro is een uitzondering, daar heeft de dienst nog geen rekening.

Betalingen tot 750 euro zijn gratis, daarboven vraagt Sowdan een percentage van 0,5 procent als transactiekosten. Omdat via de app zowel betalingen als betaalverzoeken gedaan kunnen worden, hoeft slechts één van de twee partijen de app geïnstalleerd te hebben. Bij een betaalverzoek wordt een link naar een iDEAL-pagina via WhatsApp of E-mail verstuurd.

Sowdan kan zowel betalingen als betaalverzoeken afhandelen – Klik/tap voor groter.

Banken hebben nog tot 2019 nodig

Sowdan vereist voor gebruik een account en een eenmalige betaling van € 0,01 via iDEAL om het rekeningnummer te verifiëren. De app is erkend door de Nederlandse betaalvereniging Currence. Wij hebben de functionaliteit met een betaling tussen Rabobank en ING kort getest en de betaling was inderdaad vrijwel direct binnen.

Overigens zijn de Nederlandse banken ook bezig met real-time betalingen, maar dat is pas in 2019 mogelijk. Tot die tijd is Sowdan bij zaken als verkopen via Marktplaats of dringende betalingen een slimme en handige dienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sowdan: Nederlandse app voor real-time overboekingen tussen banken
Sluiten