Outlook voor iOS uitgebreid met add-ins

8 reacties

Outlook voor iOS heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de betere e-mail­applicaties voor iPhone en iPad. Microsoft breidt de app nu uit met invoeg­toepassingen. Dit zijn kleine add-ins die bepaalde taken kunnen automatiseren.

Microsoft levert zelf Dynamics 365 (CRM) en de Microsoft Translator als invoeg­toepassingen. Evernote, GIPHY, Nimble en Trello Smartsheet zijn ook van de partij en meer add-ins van derden volgen binnenkort.

Office 365-account vereist

Om de invoeg­toepassingen te gebruiken is een Office 365-account vereist, het werkt niet met andere e-mailaccounts zoals iCloud of IMAP. Microsoft zegt later ondersteuning voor Outlook.com-accounts toe te zullen voegen.

outlook-ios-invoeg-001
Klik/tap voor groter.

De invoeg­toepassingen zijn te vinden onder het Instellingen-menu. Bij het lezen van een e-mail uit een Office 365-account verschijnt rechts een nieuw icoon waarmee de add-ins geactiveerd kunnen worden. Zo kun je direct een e-mailbericht in Evernote opslaan, antwoorden met een GIF, het bericht laten vertalen door de Microsoft Translator en meer.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  NICE

 • Profielfoto
  rene

  Leuke uitbreiding.
  Jammer dat sinds gisteren ik de app niet meer mag gebruiken van mijn werkgever.
  Onveilig bestempelde app. Deze app bewaard de inloggegevens in de CLOUD.
  Wat dus niet wordt stoegestaan volgens onze ICT norm.

 • Profielfoto
  Jeroen-W

  Interessante app maar zolang alle gegevens via de servers van Microsoft gaan is het voor mij onbruikbaar.

 • Profielfoto
  Spinozo

  M’n zakelijke Gmail accounts verlopen via deze app als scheiding tussen werk en prive. Voor mij dus prima dat dit via de cloud op een Amerikaanse server verloopt, aangezien die van Google daar ook staat. Verder heb ik weinig aan deze uitbreiding. Waarom zou ik een mailbericht willen opslaan terwijl die in mijn mail blijft? En als ik dat al wil dan kan ik toch prima de deel functie gebruiken van iOS en het naar iCloud, Dropbox, Onenote, DSCloud, Onedrive, Google Drive of doormailen naar 1 van m’n 10 andere mailaccounts…..
  E-mails vertalen heb ik niet nodig want ik krijg alleen maar Engels en Nederlandse mail, hoewel dat me inderdaad wel erg beperkt. Ik hoop dat de globalisering voldoende werkt dat ik niet teveel in een bubbel zit.
  En GIFjes sturen via de mail is natuurlijk een no go op zakelijk vlak
  Maar verder een mooie app die Outlook :0

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Kut App

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Deze app bewaard de inloggegevens in de CLOUD

  Serieus?

 • Profielfoto
  Jorik

  Deze app werd vroeger door mijn werkgever ook geblokkeerd, maar nu we zijn overgegaan van Exchange on-premises naar Exchange in the cloud, mogen we deze wel gebruiken.

  Ik denk dus dat het bewaren van inloggegevens alleen plaatsvindt voor niet-Office365 mailboxes.

 • Profielfoto
  adb1973

  Laatst weer in verdiept en ja inderdaad: deze app kopieert je inlog gegevens naar de servers van Microsoft. Totaal onbruikbaar en onacceptabel als het om gevoelige bedrijfsinformatie gaat. Er zijn veel meer ‘handige’ apps in de app store die dat doen. Handig misschien maar niet veilig. En Microsoft werkte mee met de Amerikaanse overheid na een verzoek om een backdoor dus ik ben wel een beetje klaar met dat bedrijf (maar iedereen staat het vrij om zijn eigen afweging te maken).