Oude Skype werkt niet meer na 1 maart

8 reacties

Vanaf 1 maart zal het niet langer mogelijk zijn om met oudere versies van Skype verbinding te maken. Dit omdat de chat- en video-app Microsoft vanaf 1 maart volledig overstapt van het oude peer-to-peer-systeem naar infrastructuur in de cloud.

Dit houdt in dat oudere besturings­systemen niet langer ondersteund worden. Skype 7.37 of nieuwer is vereist en deze werkt alleen met OS X 10.10 of nieuwer. Op mobiel is Skype compatibel met iOS 8 of nieuwer.

Door de overstap naar een cloud-infrastructuur wil Skype nieuwe functies zoals het delen van bestanden, groepsgesprekken met video en bots sneller kunnen ontwikkelen. Onlangs werd al een begin gemaakt met groeps­gesprekken op iOS. Ook werkt Skype steeds beter vanuit de browser.
skype groep
Afgelopen week leerden we dat Apple met FaceTime juist een omgekeerde ontwikkeling heeft gemaakt. De dienst begon als peer-to-peer-systeem, moest door een patent­zaak snel over naar cloud-infrastructuur, maar werd uiteindelijk weer peer-to-peer omdat dit goedkoper en efficiënter was. Dit is ook een van de redenen waarom FaceTime-groepsgesprekken niet mogelijk zijn, al komt daar in iOS 11 mogelijk verandering in.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  veenbeest

  Niet bedoeld als flame war tegen Microsoft, maar mijn ervaring is dat de kwaliteit van videobellen alleen maar slechter is geworden sinds de overname van Skype. “Vroegah” kon je met Skype door nare bedrijfsfirewalls, dat is allang verleden tijd. Tegenwoordig heb ik regelmatig dat bij mensen met Skype op een laptop zijn machine zo gaat blazen omdat die computer zo druk is met Skype, dat ik hem/haar niet meer kan verstaan omdat ze microfoon te dicht bij de ventilator van de laptop zit en de noise cancellation dan gewoon alles wegfiltert.
  Resultaat: er is dan altijd wel iemand met Facetime ergens aanwezig en dat lost het wel op, maar om nou te zeggen dat Skype verbetert…. nee.

  En over de samenwerking tussen ‘skype for business’ en Skype zal ik verder maar helemaal niks zeggen.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ben ook wel benieuwd naar de ervaringen zoals veenbeest. Bij mij is Skype nu best goed en ook heel erg belangrijk, maar ik heb er wel veel ellende mee gehad. Extreem veel mag ik wel zeggen. Alleen is de share screen functie zo belangrijk dat ik het toch vaak gebruik.

  Schermdelen had al lang in Facetime moeten zitten. Of zit dat er nu al wel in? Het kan wel, maar veel te ingewikkeld. Zo ingewikkeld dat ik er een hele blog over heb geschreven, anders kon ik het zelf ook niet onthouden. Klanten komen daar overigens niet uit, veel te ingewikkeld.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  deze had ik destijds daarover geschreven: http://aartjan.nl/blog/schermdelen-met-berichten-messages-op-je-mac-evt-via-je-gmail-account/

  in 2013! Hopelijk is dat nu beter?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  https://9to5mac.com/2016/12/26/how-to-screen-share-ios-macos-iphone-ipad-mac/

  hier staat een betere, up to date

  ik ga m wel even vertalen, want volgens mij is dit wel leuk als blog

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog
 • Profielfoto
  knekkie

  Wat is de conclusie van dit item? Blijf up to date als je ook na 1 maart skype wilt gebruiken?

 • Profielfoto
  Mr_SubD

  Kent iemand een goed alternatief voor Skype ? Ik draai OsX 10.8 op mijn Mac.
  En ben voorlopig niet van plan om te gaan upgraden naar een nieuwer systeem. Alvast bedankt voor jullie suggesties.

 • Profielfoto
  TheBigZ