Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 februari 2017

Oude Skype werkt niet meer na 1 maart

Vanaf 1 maart zal het niet langer mogelijk zijn om met oudere versies van Skype verbinding te maken. Dit omdat de chat- en video-app Microsoft vanaf 1 maart volledig overstapt van het oude peer-to-peer-systeem naar infrastructuur in de cloud.

Dit houdt in dat oudere besturings­systemen niet langer ondersteund worden. Skype 7.37 of nieuwer is vereist en deze werkt alleen met OS X 10.10 of nieuwer. Op mobiel is Skype compatibel met iOS 8 of nieuwer.

Door de overstap naar een cloud-infrastructuur wil Skype nieuwe functies zoals het delen van bestanden, groepsgesprekken met video en bots sneller kunnen ontwikkelen. Onlangs werd al een begin gemaakt met groeps­gesprekken op iOS. Ook werkt Skype steeds beter vanuit de browser.

Afgelopen week leerden we dat Apple met FaceTime juist een omgekeerde ontwikkeling heeft gemaakt. De dienst begon als peer-to-peer-systeem, moest door een patent­zaak snel over naar cloud-infrastructuur, maar werd uiteindelijk weer peer-to-peer omdat dit goedkoper en efficiënter was. Dit is ook een van de redenen waarom FaceTime-groepsgesprekken niet mogelijk zijn, al komt daar in iOS 11 mogelijk verandering in.

Reageer op artikel:
Oude Skype werkt niet meer na 1 maart
Sluiten