Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 februari 2017

Eerste versie Office 2016 met Touch Bar-ondersteuning beschikbaar

Microsoft heeft een testversie van Office 2016 met ondersteuning voor de Touch Bar beschikbaar gesteld. In deze betaversie hebben Word, Excel, PowerPoint en Skype for Business Touch Bar-ondersteuning. Outlook is nog niet gereed.

Om de betaversie te installeren selecteer je ‘Controleren op Updates’ in het menu ‘Help’ van een van de Office-applicaties. Vink daar vervolgens ‘Deelnemen aan het Office Insider-programma’ (slow) aan.

Word

In Microsoft Word kun je via de Touch Bar onder andere Focus Mode gebruiken. Deze toont alleen het document waar je aan werkt op het scherm en verplaatst veelgebruikte opties voor opmaak naar de Touch Bar.

Microsoft Word met Focus Mode.

PowerPoint

In PowerPoint toont de Touch Bar contextuele opties voor het bewerken van objecten en grafische elementen. Je kunt elementen met één tik ordenen en roteren. Daarnaast zin er functies voor het opmaken van tekst en het vullen van elementen test opmaken,

PowerPoint met Touch Bar – Klik/tap voor groter.

Excel

Geen verrassingen bij Excel. De Touch Bar stelt je in staat om snel formules te maken. Daarnaast kunnen cellen snel opgemaakt worden met randen, kleuren en is er een optie voor het snel maken van grafieken.

Snel met formules in Excel – Klik/tap voor groter.

Skype for Business

Skype for Business krijgt precies de opties op de Touch Bar die je zou verwachten. Zo is er een mogelijkheid om snel video (webcam) aan-en uitzetten, delen van het scherm starten of op te hangen.

Skype for Business – Klik/tap voor groter.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste versie Office 2016 met Touch Bar-ondersteuning beschikbaar
Sluiten