Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 februari 2017

Nokia is terug met de 3310 en nieuwe smartphones

De geruchten waren juist: de Nokia 3310 is terug. De nieuwe uitvoering van het iconische toestel werd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd en kost € 49. De nieuwe uitvoering heeft een kleuren­scherm en accu die 25 dagen meegaat.

Het toestel is in het twee kwartaal verkrijgbaar in verschillende kleuren. De nieuwe rode en gele variant zijn glanzend, maar ook de klassieke matte variant in donkerblauw of grijs ontbreekt niet.

Geen smartphone

De nieuwe Nokia 3310 is geen smartphone, maar heeft wel een 2,4 inch QVGA-kleurenscherm, 16MB (geen GB) geheugen dat uitbreidbaar is dankzij een microSD-kaartslot. De camera aan de achterkant maakt foto’s met een resolutie van 2 megapixel en het toestel ontvangt FM-radio en speelt MP3’s. Maar wat doen die specificaties er ook toe. De Nokia-ringtone en Snake is wat we willen… en krijgen!

Het toestel kan op het web surfen met een 2,5G-verbinding en Opera Mini EDGE, maar dat is ongeveer alles wat op het internet mogelijk is. De Nokia 3310 draait op het S30+ besturingssysteem en heeft geen App Store.

Ook nieuwe smartphones

Nokia brengt naast de 3310 ook nieuwe smartphones met Android uit. De Nokia 6 zal in het tweede kwartaal wereldwijd beschikbaar zijn en heeft een 5,5-inch full HD-scherm, Qualcomm Snapdragon 430-chip, 3 GB RAM, een 16MP camera en 32 GB aan opslagruimte. Het toestel is verkrijgbaar in vier kleuren (zwart, zilver, blauw en koper) voor € 229 of € 299 voor de “Black Art” versie met zwart-glanzende afwerking.

Daarnaast zijn ook de Nokia 5 en Nokia 3 aangekondigd. De Nokia 5 is een kleinere, goedkope versie van de Nokia 6 met 5,2 inch HD-scherm, 2 GB RAM en 16 GB opslagruimte. De Nokia 3 is duidelijk een entry-level smartphone met MTK 6737 processor, een camera van 8 MP en een plastic behuizing. Beide apparaten komen in (blauw, koper, zwart en zilver). De Nokia 5 zal worden aangeboden voor € 189, terwijl de Nokia 3 slechts € 139 kost. Alle telefoons draaien op Android 7, dat zo origineel mogelijk is gelaten. Nokia belooft iedere maand met software-updates te komen.

Voor wie zich nu afvraagt: Eh? Nokia? Dat was toch aan Microsoft verkocht? Niet helemaal. Het merk staat tegenwoordig weer los van Microsoft en is van HMD Global, een Fins bedrijf dat is opgericht door een ex-manager van het oude Nokia en telefoons met het merk produceert.

Reageer op artikel:
Nokia is terug met de 3310 en nieuwe smartphones
Sluiten