Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 februari 2017

Het merk Withings verdwijnt, wordt Nokia

Minder dan een jaar na de overname door Nokia, verdwijnt het merk Withings. De Franse pionier op het gebied van “connected health” werd vorig jaar voor € 170.000.000 gekocht, maar Nokia besluit voortaan onder zijn eigen naam de markt te betreden.

Bestaande producten, zoals de Withings Home-camera en Body Cardio weegschaal zullen deze zomer met Nokia-label verschijnen. Nieuwe producten krijgen per direct het label Nokia.

Wedergeboorte van Nokia

Nokia is bekend als pionier op de markt voor mobiele telefoons, maar is zich na de verkoop van zijn smartphone-tak aan Microsoft opnieuw aan het uitvinden. Nokia bestaat nu uit drie pijlers: Nokia Networks houdt zich bezig met apparatuur voor mobiele netwerken, sinds de overname van Alcatel-Lucent is het bedrijf een grote speler. Daarnaast is er Nokia Bell Labs, een tak die zich richt op fundamenteel onderzoek. Tot slot is er Nokia Technologies, waar consumentenproducten zoals die van Withings onder vallen.

De Withings Steel HR met het Nokia-logo.

Nieuwe app en platform

De Health Mate-app, die bij Withings-producten geleverd wordt, krijgt de komende tijd grote updates. Het ontwerp zal herzien worden zodat het koppelen van apparaten en verzamelen van gegevens simpeler is. Daarnaast komt er een coaching-programma dat gebruikers motiveert om gezonder te leven. Op het gebied van professionele zorg, wil Nokia met een platform voor patiëntenzorg gaan ontwikkelen. Dit wordt momenteel met de National Health Service in Groot-Brittannië getest.

Reageer op artikel:
Het merk Withings verdwijnt, wordt Nokia
Sluiten