Het merk Withings verdwijnt, wordt Nokia

6 reacties

Minder dan een jaar na de overname door Nokia, verdwijnt het merk Withings. De Franse pionier op het gebied van “connected health” werd vorig jaar voor € 170.000.000 gekocht, maar Nokia besluit voortaan onder zijn eigen naam de markt te betreden.

Bestaande producten, zoals de Withings Home-camera en Body Cardio weegschaal zullen deze zomer met Nokia-label verschijnen. Nieuwe producten krijgen per direct het label Nokia.

Wedergeboorte van Nokia

Nokia is bekend als pionier op de markt voor mobiele telefoons, maar is zich na de verkoop van zijn smartphone-tak aan Microsoft opnieuw aan het uitvinden. Nokia bestaat nu uit drie pijlers: Nokia Networks houdt zich bezig met apparatuur voor mobiele netwerken, sinds de overname van Alcatel-Lucent is het bedrijf een grote speler. Daarnaast is er Nokia Bell Labs, een tak die zich richt op fundamenteel onderzoek. Tot slot is er Nokia Technologies, waar consumentenproducten zoals die van Withings onder vallen.

withings-steel-nokia
De Withings Steel HR met het Nokia-logo.

Nieuwe app en platform

De Health Mate-app, die bij Withings-producten geleverd wordt, krijgt de komende tijd grote updates. Het ontwerp zal herzien worden zodat het koppelen van apparaten en verzamelen van gegevens simpeler is. Daarnaast komt er een coaching-programma dat gebruikers motiveert om gezonder te leven. Op het gebied van professionele zorg, wil Nokia met een platform voor patiëntenzorg gaan ontwikkelen. Dit wordt momenteel met de National Health Service in Groot-Brittannië getest.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  tompletinckx

  Ja, want Nokia klinkt zo veel beter dan Withings ? . Hadden ze de naam maar gehouden…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Natuurlijk wel. Ik zie geen tieners weegschalen kopen terwijl de hele generatie die vroeger in het Nokia tijdperk tieners waren dat waarschijnlijk nu wel doen voor hun familie.

  Mensen denken altijd dat het of 100 miljoen telefoons verkopen is of helemaal geen verkopen. Daar zit heus nog wel een markt en marge met marketing tussenin.

 • Profielfoto
  Di May

  the End of a story …
  [ en inderdaad niet echt wijs om de naam te veranderen ]

 • Profielfoto
  Dave

  Apparte beslissing, ben nu ongeveer een jaar een tevreden gebruiker van een Withings weegschaal. Echter associeer ik de naam Nokia totaal niet met innovatie, en zal ik in de toekomst iets met het label “Withings” sneller kopen dan als er “Nokia” op staat.

 • Profielfoto
  KR1275

  Slimme beslissing! Die paar forumleden hier vertegenwoordigen de massa niet. Nokia is een merknaam waar je nog steeds U tegen zegt en dat maakt een hoop uit. Nokia staat bij velen nog steeds voor goede kwaliteit. Vraag 1000 mensen of ze wel eens van Withings hebben gehoord…

  Philips maakt ook geen tv’s meer, maar tv’s met de merknaam Philips worden goed verkocht en hebben een dijk van een imago.

 • Profielfoto
  Di May

  Nokia nog steeds een merknaam waar men ‘U’ tegen zegt ?

  Ik hoor niet bij diegenen die Nokia vereenzelvigd met kwaliteit.
  We hebben ooit 1 Nokia gehad. Was niet voor herhaling vatbaar.

  En dan nog. Withings mag misschien niet zo bekend zijn.
  Het heeft wel een andere uitstraling en ‘feel’ dan Nokia.

  Maar ik geeft toe : ‘On ne discute pas les goûts’.