Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Nieuwe versie Nokia 3310 op komst’

Hij was onverwoestbaar, ging een week mee op één acculading en Snake was meer dan verslavend. De Nokia 3310 roept warme herinneringen bij 90’s kids op, en het toestel komt in een nieuwe versie terug! Voor een prijs van maximaal 60 euro.

HDMI Global, het nieuwe bedrijf onder leiding van oude Nokia-mensen dat de merknaam Nokia in bezit heeft, onthult naar verluidt op 26 februari (tijdens het Mobile World Congress) een nieuwe versie van de Nokia 3310.

Hommage aan de klassieker

Insider Evan Blass schrijft op VentureBeat dat het gaat om een hommage aan de klassieker waarvan er begin 2000 wereldwijd meer dan 120 miljoen verkocht werden. Details over de nieuwe 3310 zijn er nog niet, maar het gaat waarschijnlijk om een dumbphone die tegen (meer dan) een stootje kan en een bekend uiterlijk heeft.

Verwacht geen 4G, kleurenscherm of Wi-Fi, maar wel een telefoon die je rustig bier kunt laten drinken, op een festival onder de schoenen van tien dronken bezoekers kunt laten pletten en die na een dag nog 80 procent accu heeft. Oftewel: ideaal als tweede (back-up) telefoon naast je iPhone.

Meer nieuwe Nokia-telefoons

Misschien had je het gemist, maar Nokia is aan een comeback bezig. Het merk staat tegenwoordig los van Microsoft en is weer van een Fins bedrijf dat is opgericht door een ex-manager van het oude Nokia. Naast de hommage aan de 3310 moet onder andere de Nokia 6 uitkomen. Een Android-telefoon met 5,5-inch display en een aluminium behuizing.

(Zie ook → Nokia 6 met Android komt 26 februari)

Ook nieuw: de Nokia N6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Nieuwe versie Nokia 3310 op komst’
Sluiten