Netflix: Chrome-extensie toont verborgen categorieën

5 reacties

Netflix doet doorgaans prima aanbevelingen, maar soms wil je iets dieper kunnen graven in de uitgebreide catalogus van de streaming­dienst. De Chrome-extensie Netflix Categories laat je op basis van verborgen categorieën door de catalogus bladeren.

Netflix verdeelt films en series in honderden categorieën, maar via de website zijn alleen hoofdgenres te kiezen. Horror wordt bijvoorbeeld verdeeld in Culthorror, Monsterfilms, Diepzeehorrorfilms, Horrorcomedy en meer.

Door middel van een knop in de Chrome-werkbalk geeft de extensie Netflix Categories rechtstreeks toegang tot subcategorieën en laat je ook binnen een categorie zoeken. Favoriete genres kunnen vastgezet worden, zodat je snel op nieuwe content kunt checken.

using-netflix-categories
Netflix Categories in actie.

Een vergelijkbare extensie voor Safari hebben we niet kunnen vinden. Netflix Categories is echter open source en een handige ontwikkelaar kan er ongetwijfeld een Safari-versie van maken (stel ons op de hoogte). Anders is er altijd nog deze lijst met directe links.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Diepzeehorrorfilms

  .
  Wat is dat dan voor ’n lijpe shit.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Sowieso is de zoekfunctie/filter van Netflix gewoon ronduit ruk. Ik vind vaak genoeg wel wat leuks, maar wat een omwegen moet je soms maken om gewoon sci-fi films en series te kunnen zien.

 • Profielfoto
  Shmoo

  De hele app indeling is niet meer wat het ooit geweest is. Ik heb geen idee wie dit veroorzaakt bij Netflix maar het is er niet beter op geworden en dat terwijl ze nog wel een van de allerbeste UI designeresse hebben aangenomen ongeveer een jaar geleden. Waarom zei niet de vrije ruimte krijgt om dat hele platform eens een serieuze redesign te geven dat begrijp ik nog steeds niet.

  Waar ik mij aan stoor zijn die 3 miljoen rijen met films op de ‘homepage’ van de app. 80% is allemaal herhaling van dezelfde films alleen in andere categorieën en het moet allemaal geladen worden. Scroll eens 5 minuten door 7 of 8 van dit soort lijstjes en je Netflix app geheugen is opgelopen tot boven de 350mb (cache).

  Ik wil gewoon 3 of 4 rijtjes met alleen maar films die ik ook echt wil zien. Mijn interesse! Netflix. PLEASE follow me. Leer van mijn kijkgedrag en geef mij waardevolle content waar ik iets aan heb ipv jullie hele bibliotheek waar ik dan 7 films uit moet halen.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Netflix lijkt geen sci-fi te kennen. Het moet in de categorie sci-fi/fantasy zijn. Een trend die al jaren speelt. In mijn optiek is Star Wars toch echt wel wat anders dan Lord of the Rings.

 • Profielfoto
  computer space

  Ik vind Star Wars juist precies hetzelfde als LOTR en 9 van de 10 disney films al dan niet op basis van een HCA sprookje. Stop het alstjeblieft niet tussen de Star Trek, Matrix, 2001 etc.