Mozilla koopt lees later-app Pocket

0 reacties

De Mozilla Foundation heeft lees later-app Pocket gekocht. De app die gebruikt kan worden om artikelen offline op te slaan werkte al langer samen met de stichting achter de Firefox-browser. Pocket is sinds juni van 2015 geïntegreerd in Firefox op de dekstop.

Deze acquisitie wordt door de Mozilla Foundation omschreven als een goede manier om op een onafhankelijke en open manier goede content op het web aan te bevelen. Pocket heeft ongeveer 10 miljoen gebruikers.

Pocket blijft in de toekomst als zelfstandige dienst bestaan. Op zijn blog legt de oprichter uit dat de roadmap voor de dienst niet zal veranderen en de apps en de website blijven. In feite kan het bedrijf onder de paraplu van de Mozilla Foundation zijn onafhankelijkheid behouden en minder afhankelijk worden van reclame-inkomsten.

pocket-moz-001
Artwork: Mozilla.

In de eerste plaats blijft Pocket een onafhankelijk onderdeel van Mozilla, al zal de dienst wel onderdeel worden van het Mozilla Open Source Project, wat wil zeggen dat de broncode openbaar wordt. Daarnaast zal de nieuwkomer deelnemen aan de Context Graph, een nieuw initiatief van Mozilla dat als doel heeft een open aanbevelingssysteem op te zetten voor het web. Pocket grotendeels is gebaseerd op een aanbevelingen en de in dit kader ontwikkelde technologieën kan dienen om deze functie te verbeteren.

Pocket is een freemium service, met een optioneel abonnement (€ 39 per jaar). Na aanschaf van Pocket Premium verdwijnen de advertenties, kun je artikelen opslaan zonder tijdsbeperking en geavanceerd zoeken. Het is nog niet bekend of de betaalde optie wordt gehandhaafd.

Reacties

0 reacties