‘Meer dan 1000 engineers werken aan AR-functies iPhone’

5 reacties

Niet minder dan 1000 engineers werken momenteel op een Apple-dependance in Israël aan augmented reality-functies voor de volgende iPhone. Dat claimt Steven Milunovich van Business Insider op basis van bronnen binnen de industrie.

Dat het team Israël als standplaats heeft, is geen toeval. Apple kocht de afgelopen tijd een aantal startups uit de stad Tel Aviv. Apple-CEO Tim Cook raak bovendien niet uitgepraat over augmented reality.

Initiatief onder leiding van Primesense

Apple nam in 2013 de start-up Primesense over. Dit Israëlische bedrijf, dat eerder betrokken was bij de ontwikkeling van Microsoft Kinect, zou de leiding hebben over Apple’s AR-projecten en onder andere een 3D-frontcamera voor de iPhone ontwikkelen. Vorige week nam Apple ook het bedrijf RealFace, wederom afkomstig uit Israël, over.

Dit rijmt goed met de dubbele camera aan de achterkant van de iPhone 7 Plus, die nu vooral voor een scherptediepte-effect (Bokeh) gebruikt wordt, maar door de verschillende brandpuntsafstanden al diepte-informatie vast kan leggen. Iets dat handig is bij augmented reality, waarbij een laagje over de echte wereld wordt gelegd.

holo-16x9
Ook Microsoft werkt met de Hololens aan AR.

ARKit en opmaat naar eigen bril

In een interview zei Apple-CEO Tim Cook onlangs augmented reality als fundamentele techniek te zien. Het lijkt erop dat Apple AR door zijn producten wil verweven en niet voor één of twee simpele functies gaat. Apple investeert vaak fors in technieken die het als fundamenteel beschouwt. Wij verwachten tijdens WWDC 2017 (van 5 tot en met 9 juni) dan ook een ‘ARKit’ te zien waarmee ontwikkelaars AR-functies in hun apps kunnen opnemen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Duizend? Duizend engineers! Klinkt alsof Tim Cook dit wel heel erg serieus en spannend vindt.

 • Profielfoto
  koen

  Duizend bommen en granaten!

 • Profielfoto
  Zakske

  Dus binnenkort heb je een iPhone, Apple Watch plus Apple Glasses nodig om hip en cool te zijn? Fuck die shit…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik probeer me altijd voor te stellen hoe zo iets werkt; met 1000 engineers aan ‘hetzelfde’ werken. Maar, nee. Dat lukt me niet.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik ben hier persoonlijk wel in geïnteresseerd! Ik hoop dat Apple hiermee eindelijk iets nieuws kan tonen:-)