Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 13 februari 2017

Apple haalt LG UltraFine 5K-monitor tijdelijk uit de schappen

Apple is tijdelijk gestopt met het verkopen van de door problemen geplaagde LG UltraFine 5K-monitor. Het scherm is uit de schappen van de Apple Retail Stores gehaald en ook in de Online Apple Store is de levertijd terug opgelopen naar 5 tot 6 weken.

Onlangs werd bekend dat het scherm gevoelig is voor straling. Een Wi-Fi-router in de buurt zorgt voor storing. De monitor levert ook niet altijd genoeg stroom om een MacBook Pro die zwaar belast wordt op te laden.

Eerst testen

We ontvingen diverse berichten van lezers die het scherm in de Apple Store wilden kopen. Hoewel er voorraad was, werd de transactie op de terminal van de medewerker om onduidelijke reden geblokkeerd. Bij de Apple Store in Den Haag werd ons enkele dagen later verteld dat het scherm “tijdelijk niet meer leverbaar is.”

LG communiceerde eerder dat de problemen met straling opgelost waren en dat nieuwe modellen met verbeterde afscherming vanaf februari te koop zouden zijn. Waarschijnlijk neemt Apple eerst het zekere voor het onzekere (nu wel) en worden de schermen grondig getest voordat de verkoop begint.

Garantie en ondersteuning, bij LG of Apple?

Het scherm werd samen met de nieuwe MacBook Pro met Thunderbolt 3 in oktober 2016 gepresenteerd. Er is een 21,5-inch 4K-versie die zonder problemen werkt, alleen het 27-inch 5K-model wordt door problemen geplaagd. Volgens Apple zijn de schermen samen met LG geproduceerd. Ze worden alleen in de Apple Store verkocht en dit zorgt voor de nodige verwarring bij zowel de gebruikers als supportmedewerkers.

OMT-lezer Peter vroeg LG hoe hij zijn scherm kon omruilen voor een exemplaar met verbeterde afscherming, maar kreeg als antwoord dat “LG voor deze apparaten nog geen actie kan ondernemen omdat ze uitsluitend voor Apple worden gemaakt en ook de ondersteuning voor rekening van Apple is.” Voor garantie en ondersteuning ga je dus altijd naar Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple haalt LG UltraFine 5K-monitor tijdelijk uit de schappen
Sluiten