Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 februari 2017

Apple verlengt garantie MacBooks met loslatende schermcoating

Apple verlengt de garantie op de 12-inch Macbook en MacBook Pro met scherm­coating die afbladdert. Dit probleem is ook wel bekend als Staingate en Apple startte er in 2015 al een reparatie­programma voor. Dit wordt verlengd tot 16 oktober 2017.

Het gaat om permanente vlekken die ontstaan wanneer de anti-reflectie­coating achter het glas loslaat. Zowel de Retina MacBook Pro als 12-inch MacBook hebben hier in verschillende mate last van.

Reparatie

Het reparatie­programma dekt alle MacBooks met Retina Display tot de eerste Retina uit 2012. Er is geen aankondiging van het programma gedaan, maar Apple bevestigt tegenover MacRumors dat de garantie is verlengd tot 16 oktober 2017 of drie jaar na aankoop. De langste termijn geldt.

Voorbeeld van een ernstig aangetast scherm.

Heb je in enige mate last van dit probleem? Neem dan contact op met Apple Support of maak een afspraak bij de Genius Bar. Ook Apple Authorized Service Providers zoals Amac, iCentre, LJSSwitchMicroFix, Lab9 en Card Services nemen je Mac graag in behandeling voor kosteloze vervanging van het scherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verlengt garantie MacBooks met loslatende schermcoating
Sluiten