‘iPhone-garantie vervalt niet langer na externe schermreparatie’

5 reacties

Apple gaat naar verluidt soepeler om met schermreparaties die niet door een geautoriseerde serviceprovider zijn uitgevoerd. Tot nu toe verviel de garantie op iPhone en iPads volledig wanneer een derde partij een schermreparatie uitvoerde.

Dit blijkt uit een interne memo waar MacRumors de hand op heeft weten te leggen. Wanneer een gebruiker bij Apple garantie claimt, wordt die alleen afgewezen als de schermreparatie het defect heeft veroorzaakt.

Goed nieuws voor iPhone-bezitters. Terwijl Apple zo’n 150 euro rekent voor een schermreparatie, doen kleinere winkels het vaak voor minder dan 100 euro. Het bericht is onbevestigd, al zegt MacRumors het bij diverse bronnen in de VS en Canada geverifieerd te hebben. Het nieuwe beleid is waarschijnlijk ook in Europa van toepassing.

no iphone repair
Credit: Geri Koeppel/Hoodline.

Bij het claimen van garantie bij een Apple Store of Authorized Service Provider zal eerst gecheckt worden of de iPhone nog onder de garantie valt en of het scherm door een derde is vervangen.

Alleen wanneer het defect is veroorzaak door een ongeautoriseerd scherm, weigert Apple de garantie en kan de iPhone alleen worden vervangen voor een ‘remanufactured’ model (zie “Kosten voor service buiten garantie“). Bij problemen die niet door een ongeautoriseerde schermreparatie zijn veroorzaak, helpt Apple de klant wel binnen de garantie verder.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  franz vervloet

  Onlangs (januari) mijn echtgenote haar SE aangeboden bij erkend Apple service point voor schermreparatie. Gebroken scherm door laten vallen. iPhone werd tegen betaling opgestuurd naar Apple voor diagnose. Deze weigerden scherm te vervangen, enkel omruiling met niet-gegarandeerd nieuw toestel (kon ook refurbished zijn) was mogelijk aan 320€. Dit was enige mogelijkheid om wettelijke garantie te behouden (toestel was 2 weken ervoor aangekocht). Wij zijn hier niet op in gegaan. Toestel 2 weken kwijt geweest en laten herstellen bij 3e aan 85€.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Er mag wel bij vermeld worden dat schermen bij externe partijen niet de originele schermen zijn. Er kunnen enkele kleur- en/of scherpte afwijkingen zijn in het beeld. Dat staat dan ook weer in verhouding in de veel lagere prijs voor een reparatie.

  Of het verschil van belang is, zowel prijs als kwaliteit, is maar de vraag. Ten slotte zal het gros het verschil in’t beeld niet eens ziet.

  Oftewel: No money, no care -> 3rd party. Money/care -> Apple.:)

  Wellicht ook interessant: Als je tegen je inboedel verzekering vertelt dat je ‘m binnenshuis hebt laten vallen en een beetje doorpusht kan je de rekening van Apple gewoon doorsturen. Zo weet je zeker dat alles snor zit.:)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Of je koopt gewoon een goedkopere telefoon die je wel kunt betalen!

  Dan hoef je ook niet te doen alsof tegen je verzekering.:roll:

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Er is best aardige kwaliteit imitatie, maar veel van die schermen zijn toch echt niet vergelijkbaar met die van Apple. Alleen al de backlighting is vaak na enkele maanden bij lange na niet meer zo fel, spontane touch-ingevingen of geheel niet meer reageren, etc. Snap best dat Apple zegt dat de garantie dan vervalt, het is toch niet vreemd dat dat zo is als er een beun mee bezig is geweest met z’n goedkope neponderdelen?

 • Profielfoto
  KR1275

  Wellicht ook interessant: Als je tegen je inboedel verzekering vertelt dat je ‘m binnenshuis hebt laten vallen en een beetje doorpusht kan je de rekening van Apple gewoon doorsturen. Zo weet je zeker dat alles snor zit.:)

  Dat heet oplichting.
  Verzekeraars zijn extra op hun hoede de laatste jaren, omdat er zoveel over gelogen wordt.

  Overigens: de laatste alinea van Raymons bericht is conform de Nederlandse wet.