iPhone 8: ‘3D-selfiecamera met infrarood’

6 reacties

Bij iedere nieuwe iPhone wordt de camera aan de achterkant van de telefoon sterk verbeterd, maar de selfie-camera krijgt minder vaak vernieuwingen. Bij de iPhone 8 wordt dat naar verluidt anders, Apple plant een 3D-selfiecamera met infrarood-verlichting.

Deze nieuwe camera en sensoren moeten niet alleen voor betere selfies zorgen, maar ook nieuwe technologieën voor authenticatie zoals iris- en gezichtsherkenning mogelijk maken. En dat is niet alles.

Technologie van PrimeSense

Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is de camera het werk van PrimeSense, een bedrijf dat in 2013 door Apple werd overgenomen en een sensorsysteem met drie dimensies heeft ontwikkeld. Apple betaalde maar liefst $ 345.000.000 voor PrimeSense. Een zeer hoge bedrag, dat boekdelen spreekt over de interesse in dit bedrijf wiens onderzoek leidde tot het ontwerp van Microsoft Kinect.

iPhone 8 concept door Thadeu Brandão
iPhone 8-concept door Thadeu Brandão (Klik/tap voor groter).

Breed toepasbaar

De twee infrarood-modules (zender en ontvanger) maken meer mogelijk dan alleen gezichtsherkenning. Zo kan de iPhone objecten of vormen in de omgeving herkennen en bepalen hoe ver deze van de telefoon verwijderd zijn. Google doet samen met enkele smartphone-fabrikanten al iets vergelijkbaars met Project Tango. Dit combineert gaming en Augmented Reality.

https://www.youtube.com/watch?v=pmXVMIRwuJQ

Geruchten over de volgende iPhone zijn de laatste tijd wat onduidelijk. Er wordt gesproken over een iPhone 8 en iPhone 7s, waarbij sommige analisten aannemen dat de iPhone 8 (of iPhone X) als éénmalig extra model naast de iPhone 7s gelanceerd zal worden ter ere van het 10-jarig bestaan van de iPhone. Anderen denken weer dat de iPhone 8 eigenlijk gewoon de iPhone 7s is. Wij zijn meer overtuigd van het laatste. Hoe dan ook, de volgende generatie iPhone belooft zeker interessant te worden!

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Ik heb het idee dat de pers innovatiever denkt dan Apple.
  Die komen steeds met conservatieve kleine stapjes voorwaarts.

  Het gaat ze goed af maar het kan wel wat spannender.
  Dit zou wel wat kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  De iPhone 8S krijgt een brainwavescanner zodat je telepatisch met Siri kan babbelen.

 • Profielfoto
  Marco Tenback

  Geloof niet dat authenticatie op basis van gezichtsherkenning er gaat komen. Het systeem is te eenvoudig voor de gek te houden. Het gaat vast een ander doel krijgen.

 • Profielfoto
  polansky

  In combinatie met de vingerafdrukscanner lijkt me dit een hele goede authenticatiemethode.

 • Profielfoto
  Eprom

  Selfie’s zouden verboden moeten worden. Als je ergens een foto van maakt hoeft je eigen kop er niet bij op. Daar zit niemand op te wachten. /RANT

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Geinige innovatie, ben ik wel heel nieuwsgierig naar. Maar ik zie de toegevoegde waarde nog even niet direct…

  Ik ben na 10 jaar overgestapt op Android vorige week. iOS 10 is traag, bloated en de vernieuwing is ver te zoeken. Daarnaast had ik geen zin meer om die premium prijs te betalen voor de hardware. Ik heb nu vergelijkbare hardware voor 350 euro ipv 800.

  Apple moet echt met een ronduit geweldige, echt vernieuwende, iPhone 8 komen, inclusief een werkelijk briljante iOS 11, wil ik weer terug gaan switchen.

  Heb nog wel een iPad (die heb ik echt nodig dus die houd ik) en een Macbook Air 13″ uit 2011. Die laatste is wel aan vervanging toe… maar de huidige MBA loopt mijlenver achter, de nieuwe Macbook is te traag (wel mooi!) en de MBP is achterlijk duur.

  Nee Apple, je houdt deze “fanboy” niet zo enthousiast.