Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

iPhone 8: ‘3D-selfiecamera met infrarood’

Bij iedere nieuwe iPhone wordt de camera aan de achterkant van de telefoon sterk verbeterd, maar de selfie-camera krijgt minder vaak vernieuwingen. Bij de iPhone 8 wordt dat naar verluidt anders, Apple plant een 3D-selfiecamera met infrarood-verlichting.

Deze nieuwe camera en sensoren moeten niet alleen voor betere selfies zorgen, maar ook nieuwe technologieën voor authenticatie zoals iris- en gezichtsherkenning mogelijk maken. En dat is niet alles.

Technologie van PrimeSense

Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is de camera het werk van PrimeSense, een bedrijf dat in 2013 door Apple werd overgenomen en een sensorsysteem met drie dimensies heeft ontwikkeld. Apple betaalde maar liefst $ 345.000.000 voor PrimeSense. Een zeer hoge bedrag, dat boekdelen spreekt over de interesse in dit bedrijf wiens onderzoek leidde tot het ontwerp van Microsoft Kinect.

iPhone 8-concept door Thadeu Brandão (Klik/tap voor groter).

Breed toepasbaar

De twee infrarood-modules (zender en ontvanger) maken meer mogelijk dan alleen gezichtsherkenning. Zo kan de iPhone objecten of vormen in de omgeving herkennen en bepalen hoe ver deze van de telefoon verwijderd zijn. Google doet samen met enkele smartphone-fabrikanten al iets vergelijkbaars met Project Tango. Dit combineert gaming en Augmented Reality.

https://www.youtube.com/watch?v=pmXVMIRwuJQ

Geruchten over de volgende iPhone zijn de laatste tijd wat onduidelijk. Er wordt gesproken over een iPhone 8 en iPhone 7s, waarbij sommige analisten aannemen dat de iPhone 8 (of iPhone X) als éénmalig extra model naast de iPhone 7s gelanceerd zal worden ter ere van het 10-jarig bestaan van de iPhone. Anderen denken weer dat de iPhone 8 eigenlijk gewoon de iPhone 7s is. Wij zijn meer overtuigd van het laatste. Hoe dan ook, de volgende generatie iPhone belooft zeker interessant te worden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 8: ‘3D-selfiecamera met infrarood’
Sluiten