iPad Pro in voetsporen van Mac vs. PC

12 reacties

Kun jij je de oude “Mac vs. PC” video’s van Apple nog herinneren? De iPad Pro treedt met nieuwe commercials in de voetsporen van deze campagne. Onder het motto “Real problems… answered” laat Apple zien hoe de iPad Pro afrekent met computerproblemen.

Virussen, Microsoft Word, geen Wi-Fi en traagheid. Enkele typische computer­problemen waar de iPad Pro volgens Apple een goed antwoord op heeft. De tweets die worden getoond, zijn gebaseerd op echte posts.

iPad Pro – Geen pc-virussen

Echte problemen… opgelost. Je krijgt geen PC-virussen, als je computer een iPad Pro is.
https://www.youtube.com/watch?v=dRM31VRNQw0

iPad Pro – Doe meer met Word

Echte problemen… opgelost. Je kunt meer met Word doen, als je computer een iPad Pro is.
https://www.youtube.com/watch?v=K–NM_LjQ2E

iPad Pro – Geen Wi-Fi meer zoeken

Echte problemen… opgelost. Je kunt internetten zonder Wi-Fi in de buurt, als je computer een iPad Pro is.
https://www.youtube.com/watch?v=2-5RP-okG8w

iPad Pro – Beter dan een computer

Echte problemen… opgelost. Je computer is beter dan een computer, als je computer een iPad Pro is.
https://www.youtube.com/watch?v=INs_bnk4yJQ

Flashback – Mac. vs. PC

Dit zijn alle “Mac vs. PC” advertenties die Apple in de jaren 2000 gebruikte om de Mac als betere computer aan te prijzen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Hmmm… waar mac vs pc gewoon de simpele waarheid toonde, denk ik dat dit echt marketing is, vooral beetje tegen beter weten in terug kijken naar betere tijden en hopen dat marketing de zaken zal recht trekken, terwijl ik jij enkel filmpje zo iets heb van: tja – dat zijn eigenlijk geen argumenten voor een iPad pro vs een computer (die trouwens dan ook een mac kan zijn!) – enkel die virussen en malware: dat argument blijft wel grotendeels overeind, maar dan vooral door de beperktheid van het OS.

 • Profielfoto
  midas

  Als dat ding nu echt beter was dan een macbook pro had ik m al lang gekocht

 • Profielfoto
  Festen

  Een iPad Pro 12,9 inch met LTE inclusief toetsenbord (het type dat ze tonen in de Wifi commercial), begint bij zo’n €1348,-. Het is een geweldige tablet, maar duurder dan menig laptop (zelfs die van Apple zelf).

 • Profielfoto
  bartvdv

  De Microsoft Surface heeft toch ook 4G LTE ?

 • Profielfoto
  donut

  Vreselijke reclames!

  Waar zijn mijn spullen te vinden in iOS…???
  in the cloud???

 • Profielfoto
  Zakske

  De “Get a Mac” commercials waren humoristisch… deze zijn banaal en irritant.

 • Profielfoto
  gipsman

  @donut
  Ja, spullen staan in the cloud(s) en in de apps.
  Think different!

 • Profielfoto
  PowerMac

  @Zakske: inderdaad – ze waren humoristisch en konden derhalve overdrijven zonder dat het storend was. Het grote verschil was wel dat de Mac’s bijzonder goed verkochten, en de advertenties gemaakt werden omdat, nou omdat dat kon.
  Nu lijkt het er eerder op dat de commercials worden gemaakt om de tegenvallende verkoopcijfers op te krikken. Dan zit je toch vanuit een andere hoek te praten.
  Als je dan nog even de steeds sterker wordende gedachtengang dat alles steeds slechter wordt, en tijdens Jobs alles beter was, tegen je hebt, dan wordt je al snel als een zeur gezien. Ach, je moest eens weten wat er allemaal in Zweden afspeelt….

  Maar goed, neemt niet weg dat deze commercials niet het niveau hebben van Mac vs PC, bij lange na niet.

 • Profielfoto
  SvS

  Pro beter dan computer? Mja, nee… het is nog steeds een uitvergrote iOS > iOS is zeker zeer goed, maar een pro zou dan een combinatie moeten worden van iOS en macOS. Dan pas kan het zijn naam eer doen, en niet enkel het schermformaat en hardware specs.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Werkt dit soort troep in Trumpland? Ik vind dit ongeloolijk inspiratieloze, afstompende en trieste reclame. Als eender welk ander bedrijf met dit niveau van reclame afkomt, dan wordt het met de grond gelijk gemaakt.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Mja, ben het eens met de meeste reacties hier. In 2009 naar de Macbook Pro ge-switched (man wat een fijne tijd was dat om een Apple gebruiker te zijn). Voorheen altijd zelf gebouwde computers gehad.

  Ik herinner mij goed toen ik in 2009 mijn eerste Macbook pro kocht hoe blij ik was, hoe vernieuwend, en hoe vlot alles ging. Op zich heb ik dat gevoel nog altijd met mijn Macbook pro (mid 2012). Maar ik heb dat gevoel minder bij de 2016 versie. Ik snap ook niet waarom ze zo lang wachten om de Mac Pro te upgraden. Apple is echt een beetje de weg kwijt lijkt mij. Of gaan ze echt gewoon volledig consumer gericht gaan werken en is het daarom allemaal een andere weg aan het inslaan…?

  De iPhone heeft op uiterlijk gebied ook geen spectaculaire vernieuwingen ondergaan (behalve dunner maken, dat dan weer wel), maar dat boeit mij eerlijk gezegd niet. om eerlijk te zijn vond ik de dikte van de iPhone 5 zelfs al prima. Liever meer batterij en sterkere telefoon dan!

  Hoe dan ook, laat ons hopen dat de nieuwe macs weer spannend worden:-)

 • Profielfoto
  knekkie

  Bijzondere visie van Apple.