Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 februari 2017

iOS waarschuwt nu ook voor versleten iPhone-accu

Met iOS 10.2.1 heeft Apple naar eigen zeggen het aantal onverwacht uitvallende iPhones met 80 procent verminderd. De accu krijgt nog meer aandacht in iOS, want het systeem waarschuwt voortaan voor een versleten accu die vervangen moet worden.

Dit bericht verschijnt in het menu InstelingenBatterij, maar alleen als de accu het einde van zijn levensduur nadert. Dit is een preventie boodschap en geen signalering van een veiligheidsprobleem.

Wanneer een accu het einde van zijn levensduur nadert, kan deze minder lading vasthouden en de iPhone minder goed van stroom voorzien. Als gevolg moet de batterij langer en vaker worden opgeladen en sluit de iPhone soms mogelijk onverwacht af. Volgens Apple kunt je de iPhone wel blijven gebruiken, totdat je deze afgeeft om de batterij te laten controleren.

De melding verschijnt in het menu InstelingenBatterij.

Eind vorig jaar waren er veel klachten over de iPhone 6 en iPhone 6s, die ondanks een opgeladen accu spontaan uitvallen. Apple startte een reparatie­programma voor de iPhone 6s en heeft met iOS 10.2.1 de problemen met de iPhone 6 ook onder controle. De preventieve waarschuwing over een versleten accu kan gebruikers die zich afvragen waarom hun iPhone uitvalt duidelijkheid geven. Het vervangen van de accu kost bij Apple € 91,10.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS waarschuwt nu ook voor versleten iPhone-accu
Sluiten