iOS waarschuwt nu ook voor versleten iPhone-accu

10 reacties

Met iOS 10.2.1 heeft Apple naar eigen zeggen het aantal onverwacht uitvallende iPhones met 80 procent verminderd. De accu krijgt nog meer aandacht in iOS, want het systeem waarschuwt voortaan voor een versleten accu die vervangen moet worden.

Dit bericht verschijnt in het menu InstelingenBatterij, maar alleen als de accu het einde van zijn levensduur nadert. Dit is een preventie boodschap en geen signalering van een veiligheidsprobleem.

Wanneer een accu het einde van zijn levensduur nadert, kan deze minder lading vasthouden en de iPhone minder goed van stroom voorzien. Als gevolg moet de batterij langer en vaker worden opgeladen en sluit de iPhone soms mogelijk onverwacht af. Volgens Apple kunt je de iPhone wel blijven gebruiken, totdat je deze afgeeft om de batterij te laten controleren.

ios batterij onderhoud nodig accy
De melding verschijnt in het menu InstelingenBatterij.

Eind vorig jaar waren er veel klachten over de iPhone 6 en iPhone 6s, die ondanks een opgeladen accu spontaan uitvallen. Apple startte een reparatie­programma voor de iPhone 6s en heeft met iOS 10.2.1 de problemen met de iPhone 6 ook onder controle. De preventieve waarschuwing over een versleten accu kan gebruikers die zich afvragen waarom hun iPhone uitvalt duidelijkheid geven. Het vervangen van de accu kost bij Apple € 91,10.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  McJohn

  :| Als Apple het sluw speelt kunnen ze “een bugje” inbouwen dat aangeeft dat batterijen die nog uitstekend werken, dat volgens de software helemaal niet meer zijn…:evil:

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Zo’n ingebouwde melding verhoogd de omzet van Apple, is een puur marketing trucje. Accu’s van de overheids portofoons hebben dit ook ingebouwd, na 1000 x laden is het over en moet je een nieuwe accu aanschaffen.

 • Profielfoto
  Wootism

  Zo’n ingebouwde melding verhoogd de omzet van Apple, is een puur marketing trucje. Accu’s van de overheids portofoons hebben dit ook ingebouwd, na 1000 x laden is het over en moet je een nieuwe accu aanschaffen.

  Ik vind het wel echt top dat je sommige woorden vetgedrukt maakt en het presenteert als feiten… daar heeft iedereen wat aan.

 • Profielfoto
  Djinns

  Je hebt heus geen notificatie nodig om te weten dat je batterij op zijn laatste benen loopt.

 • Profielfoto
  maconly

  M’n 7 s plus loopt nu al sneller leeg , ik wil een dikkere iphone met een goede accu.

 • Profielfoto
  4GTL

  Lijkt me ook normaal dat een accu na 1000 ladingen vervangen moet worden. Rekeninghouden met ’t feit dat ik BIJNA elke dag moet opladen zou ik na 1000 ladingen 3 jaar verder zijn.

  Afgezien 2 van Sony Ericssons heb ik nog nooit een telefoon langer dan 3 jaar in gebruik gehad. (T200 van 2003 tot 2010, en mijn W710i van eind 2007 tot nu).

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Zo’n ingebouwde melding verhoogd de omzet van Apple, is een puur marketing trucje. Accu’s van de overheids portofoons hebben dit ook ingebouwd, na 1000 x laden is het over en moet je een nieuwe accu aanschaffen.

  Sta je er wel eens bij stil waarom?
  Of sta jij liever met een lege porto op een kritiek moment?

 • Profielfoto
  csteelooper

  Zo’n ingebouwde melding verhoogd de omzet van Apple, is een puur marketing trucje. Accu’s van de overheids portofoons hebben dit ook ingebouwd, na 1000 x laden is het over en moet je een nieuwe accu aanschaffen.

  Jij en alle anderen die een [onzin]verhaal met gelijke strekking opbouwen vergeten twee dingen. Ten eerste: in OS X zit zo’n melding al járen ingebouwd bij laptops zoals de MacBook (Pro/Air). Ten tweede: zie de post van @Pete.Z hierboven…

  1000x laden wordt wel geïnterpreteerd als 1000 vollédige cycli. Dat betekent dat de accu in die gevallen 1000 leer volledig leeg moet zijn geweest en volgeladen. Dan kom je met 1000 nogal best een eind, want normaal gesproken halen die dingen dat niet in een dag. Terwijl ze wel na elke shift netjes geladen worden. In werkelijkheid zal men ze dus misschien wel dubbel zo vaak bijladen voor een nieuwe accu wordt aangeschaft.

 • Profielfoto
  thijsje123

  De melding in OS X werkt best eerlijk vind ik. Natuurlijk is het ook een marketing trucje maar als je gebruik wil maken van je hardware zoals Apple dit ooit bedoeld heeft dan slaat het wel ergens op. Een onderhoudsbeurt voor een auto is toch ook niet alleen een marketing trucje, ik denk dat je het beter hiermee kan vergelijken.

 • Profielfoto
  4GTL

  De melding in OS X werkt best eerlijk vind ik. Natuurlijk is het ook een marketing trucje maar als je gebruik wil maken van je hardware zoals Apple dit ooit bedoeld heeft dan slaat het wel ergens op. Een onderhoudsbeurt voor een auto is toch ook niet alleen een marketing trucje, ik denk dat je het beter hiermee kan vergelijken.

  Dat is inderdaad een goede vergelijking. We zijn de tijd voorbij dat een telefoon voor de vuilbak is zodra de batterij haar beste tijd heeft gehad.