Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 februari 2017

iOS 10 nu op 8 van de 10 iOS-apparaten

Vijf maanden na de release in september van 2016 draait iOS 10 op acht van de tien iOS-apparaten. Apple geeft regelmatig actuele cijfers over het gebruik van verschillende iOS-versies. Op 20 februari stond iOS 10 op 79 procent van alle iPhones, iPads en iPods.

In tegenstelling tot iOS 9 dat diverse malen tot gebrickte apparaten leidde, is de uitrol van iOS 10 op één incident vlak na de release probleemloos verlopen. Apple heeft van deze fouten geleerd.

Hoewel Microsoft met Windows 10 kampioen updates pushen blijft, benadrukt Apple ook steeds vaker het belang van het installeren van iOS-updates. Soms vervelend, maar ook bevorderlijk voor de veiligheid van zijn producten. Nieuwe iOS-versies bevatten regelmatig uitgebreide security-updates.

iOS (links): 79 procent op iOS 10. Android (rechts): 1,2 procent op Nougat (meest recente versie) – Klik/tap voor groter.

Wanneer we vooruit kijken, zien we dat iOS 11 waarschijnlijk helemaal 64-bits wordt. Dit wil zeggen dat apparaten met een 32-bits chip niet langer ondersteund worden. De iPhone 5, iPhone 5c en iPad 4de generatie zijn uitgerust met een 32-bits A6-chip en zullen op iOS 10 blijven.

De iPhone 5 werd van september 2012 tot september 2013 verkocht en heeft vier grote iOS-updates gekregen. De iPhone 5c is een lastig geval: deze werd in september 2013 gelanceerd en tot september 2015 verkocht. De laatste kopers hebben slechts twee jaar updates gehad. Beter dan de meeste Android-smartphones, maar onder Apple’s gemiddelde.

Reageer op artikel:
iOS 10 nu op 8 van de 10 iOS-apparaten
Sluiten