Instagram ondersteunt nu kleine collages

0 reacties

Instagram krijgt ondersteuning voor het maken van kleine collages. In plaats van één foto of video, kunnen nu maximaal tien foto’s of video’s tegelijk geüpload worden. Deze worden als carrousel -waar je zijwaarts doorheen kunt vegen- weergeven.

De functie bevindt zich bij het uploaden van een foto onder een nieuw icoon met een stapel foto’s. De volgorde van foto’s in de collage kan worden aangepast en uiteraard ontbreken de bekende filters niet.

In de timeline zijn collages te herkennen aan een klein stapel-icoon rechtsboven. Bij het weergeven van een foto die onderdeel van een collage is, worden blauwe bolletjes weergeven als hint om te vegen.

instagram collages 001
Klik/tap voor groter.

De technische basis voor de nieuwe functie is al opgenomen in versie 10.9 van de Instagram-app. Het kan echter enige tijd duren voordat de functie bij alle gebruikers verschijnt.

Reacties

0 reacties