HomeKit-camera van D-Link nu te koop

13 reacties

Hey Siri, toon me de woonkamer! – Met de D-Link 180 Omna is de eerste HomeKit-compatibele bewakingscamera in Nederland verkrijgbaar. De camera heeft een groothoek­lens van 180 graden en is exclusief in de Apple Store te koop voor € 229,95.

De camera filmt in Full HD en infrarood LEDs zorgen dat beweging ook in het donker op vijf meter afstand wordt gedetecteerd. Voor het bewaren van beelden wordt een microSD-kaart van maximaal 128 GB gebruikt.

HomeKit-integratie

Door de HomeKit integratie kan overal naar de camera worden gekeken (een Apple TV of iPad is noodzakelijk als bridge). De camera kan met de Woning-app van iOS of de OMNA-app van D-Link worden bestuurd. Daarnaast kan de camera worden geïntegreerd met HomeKit-scènes en triggers bedienen.

Denk hierbij aan een pushnotificatie met live beelden wanneer je niet thuis bent en er beweging wordt gedetecteerd. Of iets simpeler: het licht inschakelen bij beweging in een bepaalde kamer.


 
Tot slot beschikt de camera over twee-weg audio, waardoor je niet alleen kunt horen wat zich in een kamer afspeelt, maar ook terug kunt praten via de ingebouwde luidspreker. Naast D-Link werkt ook Withings aan een HomeKit-versie van zijn bewakingscamera, maar deze is nog niet verkrijgbaar.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Nog niet in 230 jaar. Lelijk is anders maar dit ding ziet er zo goedkoop uit.

  Je hebt plastic producten en je hebt plastic producten maar dit is een plastic product waar je meteen aan het milieu denkt zodra je er naar kijkt.

 • Profielfoto
  MEEUW

  goed punt shmoo.
  Afgezien daarvan : Denkt iemand wel eens aan de veiligheid bij deze producten?
  Hoe makkelijk is je modem te hacken, en hoe makkelijk kan het zijn om camera systeem over te nemen of de beelden van te bekijken.

  Alle los bij elkaar geraapte producten in netwerk is niet echt veilig.
  En daar schaf je die homekits toch voor aan ?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Niet lullen. Halen.

 • Profielfoto
  GT1988

  @Shmoo, heb jij hem al in je handen gehad? Lijkt mij namelijk aluminium en geen plastic. Persoonlijk vind ik hem niet lelijk (zolang het aluminium is). @MEEUW ik dacht dat HomeKit certificering juist extreem veilig is en daardoor zo langzaam uitgerold wordt.

 • Profielfoto
  Remko

  Eigenlijk zat ik hierop te wachten.
  Ik wil een alarm in huis, maar durf het niet vanwege het hacken.
  Ik wacht dus met smart op een alarm systeem wat HomeKit gecertificeerd is.
  Smofy lijkt me wel wat maar is nog niet HomeKit

 • Profielfoto
  MEEUW

  @GT1988, dat er certificatieproces is van apple hoef niet te betekenen dat het ook veilig is :D.
  Vw hadden ook certificaat over zuinig rijden…. En waren eerlijk…. toch?
  Hoeveel lekken worden er vandaag nog ontdekt ?
  Er hoef maar 1 iemand een lek te vinden en man-in-the-middle te zijn en hele certificatieproces en alle veiligheids issue’s is nonsens.

  Enige (klein beetje) zekerheid die je kan hebben, als je eigen bedraad netwerk heb wat niet aangesloten is op ander netwerk of internet

 • Profielfoto
  jasper050

  Ik zou graag willen dat je het beeld ook via de AppleTV op je tv kunt bekijken maar volgens mij kan het alleen maar via de app op de iPhone of iPad.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind ‘m mooi qua design. Past precies bij mijn Porsche design Siemens waterkoker. In mijn kamer gebeurt te weinig om het bedrag van de aankoop te rechtvaardigen. En dat hacken….dat hangt van je hobby’s af inderdaad. Ik zou Patricia Paay zo’n ding niet aanraden:shock:

  Overigens waren er toch al lang camera’s die je woonkamer op je iPhone kunnen laten zien. Maar dan met eigen app en waarschijnlijk niet compatible met Homekit.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Siemens Porsche design waterkoker

 • Profielfoto
  Dydefox

  Jep, dit wordt hem. Volgende week halen.

 • Profielfoto
  Polonium-210

  Ik heb hem net binnen. Mooi dingetje en werkt als een speer gelijk na het inpluggen.
  Het enige wat een oplossing vraagt is dat je geneigd bent hem boven in en hoek te zetten maar hij ‘kijkt’ niet echt naar beneden. Je kunt hem niet richten…

 • Profielfoto
  Shmoo

  En is het nu plastic of aluminium?