Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Grotere accu, kleiner moederbord in volgende iPhone’

De volgende iPhone (in geruchten omschreven als ‘iPhone 8‘ maar waarschijnlijk gewoon een ‘iPhone 7s‘) zal een aanzienlijk grotere accu en een kleiner moederbord bevatten. Dat claimt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo.

De 4,7-inch iPhone zou hierdoor een accucapaciteit kunnen krijgen die gelijk is aan die van de huidige 5,5-inch iPhone. De analist verwacht ongeveer 2700 mAh in plaats van de 1960 mAh die nu in de 4,7-inch iPhone zit.

L-vormige accu

De huidige accutechnologie zou weinig vooruitgang kennen, dus heeft Apple het moederbord naar verluidt kleiner gemaakt. De centrale chip waar alle electronica voor de iPhone op bevestigd is, zou gesplitst worden en deels onder de accu kunnen vallen.

Klik/tap voor groter.

De accuduur wordt ook beter door een energiezuinig OLED-scherm. Bij de LCD-schermen die momenteel door Apple worden gebruikt, moeten alle pixels aanblijven om de kleur zwart te maken. Een OLED-scherm kan deze pixels geheel uitzetten en trekt een minder zware wissel op de accu.

De analist rekent op drie nieuwe iPhones. Een iPhone 7s en 7s Plus met LCD-scherm en een speciale ‘iPhone 8’ met OLED. Eerder vandaag werd echter duidelijk dat Apple waarschijnlijk de iPhone 7s en 7s Plus van een OLED-scherm gaat voorzien. De berichtgeving zal elkaar nog een tijdje tegen blijven spreken totdat de eerste nieuwe iPhone van de band rolt.

(Bron: AppleInsider & MacRumors)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Grotere accu, kleiner moederbord in volgende iPhone’
Sluiten