‘Grotere accu, kleiner moederbord in volgende iPhone’

13 reacties

De volgende iPhone (in geruchten omschreven als ‘iPhone 8‘ maar waarschijnlijk gewoon een ‘iPhone 7s‘) zal een aanzienlijk grotere accu en een kleiner moederbord bevatten. Dat claimt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo.

De 4,7-inch iPhone zou hierdoor een accucapaciteit kunnen krijgen die gelijk is aan die van de huidige 5,5-inch iPhone. De analist verwacht ongeveer 2700 mAh in plaats van de 1960 mAh die nu in de 4,7-inch iPhone zit.

L-vormige accu

De huidige accutechnologie zou weinig vooruitgang kennen, dus heeft Apple het moederbord naar verluidt kleiner gemaakt. De centrale chip waar alle electronica voor de iPhone op bevestigd is, zou gesplitst worden en deels onder de accu kunnen vallen.

kgi-iphone-stacked-logic-board
Klik/tap voor groter.

De accuduur wordt ook beter door een energiezuinig OLED-scherm. Bij de LCD-schermen die momenteel door Apple worden gebruikt, moeten alle pixels aanblijven om de kleur zwart te maken. Een OLED-scherm kan deze pixels geheel uitzetten en trekt een minder zware wissel op de accu.

De analist rekent op drie nieuwe iPhones. Een iPhone 7s en 7s Plus met LCD-scherm en een speciale ‘iPhone 8’ met OLED. Eerder vandaag werd echter duidelijk dat Apple waarschijnlijk de iPhone 7s en 7s Plus van een OLED-scherm gaat voorzien. De berichtgeving zal elkaar nog een tijdje tegen blijven spreken totdat de eerste nieuwe iPhone van de band rolt.

(Bron: AppleInsider & MacRumors)

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Uiteindelijk wordt de techniek zo klein dat een iPhone waarschijnlijk voornamelijk een scherm, accu en camera is qua volume.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Gaat nergens over, kom maar eens terug wanneer ik mijn iPhone in de auto kan prikken en dan nog eens 300 extra kilometers elektrisch rijden op basis van de iPhone accu.

  Dan praten we ergens over!

 • Profielfoto
  Night

  Hoezo stagnatie batterij-technologie? Men is druk doende:
  http://mashable.com/2016/08/19/batteries-twice-long/#YFvN3edt3Sqr

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik las van de week hier ook over, weet niet meer op welke site dat was. Maar daar kwam het er op neer dat de iphone met oled scherm minimaal 1200 euro zou moeten kosten.

  Als dat inderdaad de prijzen gaan worden voor Apple’s telefoontjes dan heb ik daar nog maar één woord voor:

  B I Z A R !!

 • Profielfoto
  Facundo

  @Night Dat artikel staat vol met de gebruikelijke mitsen en maren en voorbehouden. En dan gaat het nog maar over een theoretische verdubbeling over een vaag tijdsbestek. Men is zeker druk doende. Maar dat wil niet zeggen dat er ook een fundamentele verbetering op korte termijn zit aan te komen.Er zal een doorbraak nodig zijn met een ander type accu, want met dit type zit men wel zo’n beetje tegen het plafond. Maar die kan er ineens natuurlijk zomaar komen en laten we daarop hopen. Het proces van uitvinden, ontwikkelen, testen, verder ontwikkelen, testen en uiteindelijk in consumenten hardware plaatsen, is ook nog eens een lange weg die er bij komt. Voorlopig moeten we het doen met wat we hebben. En Apple lijkt ondertussen vooral het testen te hebben geschrapt om processen te verkorten.;)

 • Profielfoto
  Nummer 51

  @Raymon, het is elk jaar weer zo’n gedoe om de naamgeving, waarom kan de media niet gewoon standaard gebruik maken van de ‘iPhone 2017’ of de ‘2017 iPhone’?

 • Profielfoto
  Nummer 51

  @Shmoo, ik hoef geen nucleaire batterij in m’n broekzak hoor, stel je voor dat die batterij met zo’n energiecapaciteit om welke reden dan ook zou exploderen, dan is het einde voor Helena aangebroken hoor…

 • Profielfoto
  maconly

  Goh Tim Cook & co worden wakker.

 • Profielfoto
  computer space

  Oh nee, geen OLED. Ik wordt gek van OLED met die slechte kijkhoeken. IPS is nog altijd beter. Ook zwartwaaarde is geen enkel probleem nu. Ik heb 500cd/m2,clearblack, glimp en 1:1200 statisch contrast. Kan geen OLED tegenop. Nog los van vervelende pentile layout. Apple moet pentile en kijkhoeken oplossen, anders sla ik over.

 • Profielfoto
  pruus

  Een beetje Starship Enterprise mag wel. Kleine kristal die zorgt voor veel energie en veilig. Blijven dromen, eens komen ze uit.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Batterijen kunnen altijd beter en beeldschermen ook. Maar of daarvoor persé een Oled scherm nodig is, weet ik niet. Er zitten idd ook nadelen aan.

  @Nummer51: hoezo ‘het is elk jaar zo’n gedoe met de naamgeving’??. Daar is nooit gedoe over. Van af de iPhone 4 is het altijd in een vast stramien. 4, 4s, 5, 5s, 6, 6s, nu de 7, dus dit jaar de 7s. Heel simpel.
  Dat er een stelletje mensen zijn die zich van alles in hun hoofd halen over jubileumprojecten van Apple, daar kan ik niks aan doen. Gewoon rustig de keynote in september afwachten. Zeker is dat er in elk geval nieuwe iPhones komen.;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ben eens benieuwd wat ze te vertellen hebben:-D

 • Profielfoto
  Nummer 51

  @computer space, het LCD-paneel van de iPhone 7 is veruit het beste LCD-scherm in de wereld, op veel vlakken is het zelfs het beste scherm (ongeacht welke technologie) van de wereld.

  @MacAanZee, Apple heeft jaren aan hun LCD-schermen gesleuteld, ze zullen ook wel niet overstappen op iets minderwaardig, met de huidige technologie zal je nu eenmaal nooit 100% van het licht kunnen wegfilteren om zwart te bereiken, iets wat best wel graaf is. Moesten ze de overige specs van het scherm van de iPhone 7 kunnen behouden (wat mij voor de hand liggend lijkt), denk ik dat je mag stellen dat het all-around zonder twijfel het beste scherm ter wereld is (voor consumenten uiteraard).
  Wat ik bedoel over de naamgeving is de naamgeving die de media gebruikt. In 2015 gebruikte de media ook massaal iPhone 7, terwijl het natuurlijk de iPhone 6s was, Apple is inderdaad altijd zeer helder geweest in de naamgeving, de media daarentegen… zo begreep men ook niet dat het Apple Watch was i.p.v. iWatch, als ik het nu zo bekijk denk ik dat iWatch verschrikkelijk klinkt, de media gebruikte iWatch gewoon om het eenvoudig te houden. Voor de iPhone zijn er redelijk wat geruchten dat het iPhone 8 wordt, wat het ook moge zijn, de media zal het nooit fout hebben door ‘2017 iPhone’ te gebruiken. Zo zijn er ook geen misverstanden. Een grote verandering in design lijkt me een plausibele verklaring om de iPhone 7s te skippen, zeker kan je wel nooit zijn. Ik stem dan ook in met wat je zegt, jubileumeditie of niet, de naam weet je pas in september, maar je weet wel dát ie in september 2017 komt, vandaar denk ik dat de benaming in de media best met het jaartal is, achja ik maak me er waarschijnlijk te veel zorgen om.;-)