Google Maps concurreert meer met Yelp

1 reactie

Google Maps neemt steeds meer basisfuncties van Yelp en andere lokale zoekdiensten over. Naast suggesties en gidsen met reviews, is het nu ook mogelijk om lijsten met interessante plaatsen te maken en deze te delen met vrienden of reisgenoten.

Het is ook mogelijk om een lijst van iemand anders te volgen. Handig bij het plannen van een tripje, of verzamelen van aan te bevelen restaurants waar je gegeten hebt. De functie komt naar iOS en Android.

Een plaats op een lijst zetten gaat door middel van de ‘Opslaan’ knop bij een zoekresultaat. Momenteel verschijnen opgeslagen plaatsen alleen als favoriet, maar zodra de update beschikbaar is (later vandaag…) kan een eigen verzameling of lijst gekozen worden.

Deze nieuwe functie maakt deel uit van het streven om naast een goede Kaarten-app ook een uitgebreide gids te zijn, ent als Yelp of TripAdvisor. Google integreert al langer reviews en gidsen met plaatsen in de buurt.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Hugaer

    Als ze de wegaanpassingen dan ook maar plaatsen! Bij de kaarten van Apple gebeurde dat één week nadat ik het gemeld had!