Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

Fitbit kocht Pebble voor een prikkie

Fitbit nam eind vorig jaar Pebble over voor 23 miljoen dollar. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die de maker van wearables woensdagavond bekend heeft gemaakt. Tot nu toe werden er geen mededelingen gedaan over het overnamebedrag.

Hoewel Fitbit een van de bestverkopende wearables is, duiken de cijfers in het rood. In het laatste kwartaal van 2016 werden 6,5 miljoen fitnesstrackers verkocht. Een jaar eerder waren dat er nog 8,2 miljoen.

Keldering waarde Pebble

Die waarde van Pebble kelderde de afgelopen jaren. Volgens eerdere berichten wilde horlogemerk Citizen in de zomer van 2015 Pebble voor 740 miljoen dollar overnemen, maar dat bod werd door CEO Eric Migicovsky afgewezen. Ook Intel was geïnteresseerd in de oervader van de smartwatch en had 70 miljoen dollar voor Pebble over, maar Pebble kon zich niet vinden in beperkende voorwaarden. Uiteindelijk kocht Fitbit de oervader van de smartwatch voor 23 miljoen dollar.

Fitbit is voornamelijk bekend van de eenvoudige fitnesstrackers.

Nieuwe strategie Fitbit

Fitbit leidde het laatste kwartaal van 2016 een verlies van 164 miljoen dollar, in dezelfde periode vorig jaar werd nog 64 miljoen dollar winst gemaakt. CEO James Park kwam daarom met een nieuwe strategie. Fitbit moet van eenvoudige fitnesstracker evolueren naar mainstream smartwatch om een groter publiek aan te spreken.

De software van Pebble komt hierbij goed van pas. Fitbit wil de Pebble App Store gaan gebruiken om nuttige applicaties op smartwatches te bieden. Daarnaast wordt geïnvesteerd in de zelf ontwikkelde gezondheid-app Fitstar. Tot slot heeft Fitbit een techveteraan Jeff Devine aangenomen. Hij moet zorgen voor beter overzicht op de productie en het beheer van voorraden. Inderdaad, de rol die Tim Cook ook had voordat hij Steve Jobs opvolgde.

Pebble-apps zullen op Fitbits voortleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Fitbit kocht Pebble voor een prikkie
Sluiten