Fire Emblem Heroes: Nintendo’s tweede smartphone-game is uit

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Na Super Mario Run heeft Nintendo zijn tweede smartphone-game Fire Emblem Heroes uitgebracht. Het is een nieuwe, mobiele variant van de strategische RPG die in 1990 voor het eerst verscheen. De game is gratis, met in-app-aankopen.

In Fire Emblem Heroes help je commander Anna met de strijd tegen het Emblian Empire, die een nabijgelegen koninkrijk willen overnemen. De game speelt zich af op een voor mobiel geoptimaliseerd grid.

Team van helden

In de game stel je een team van helden samen, die allemaal hun eigen unieke kracht hebben. Nintendo heeft personages uit de klassieke Fire Emblem-games gecombineerd met nieuwe helden. Ze zijn allemaal opnieuw getekend en de stemmen zijn opnieuw ingesproken. Bombastische heldenmuziek ontbreekt niet.

fire emblem heroes 001
Gameplay Fire Emblem Heroes – Klik/tap voor groter.

Tijdens het spelen worden je helden steeds sterker en verzamel je XP-punten. Je kunt je helden ook trainen in een speciale trainingsmodus. Door het winnen van gevechten verzamel je orbs, die gebruikt kunnen worden om nieuwe helden op te roepen. Gaat het niet snel genoeg? Dan kun je ook orbs kopen.

fire emblem heroes 002
Trainen en kopen – Klik/tap voor groter.

De game bevat een uitgebreide tutorial die de werking uitlegt. Als je al eerdere Fire Emblem-games hebt gespeeld, kun je die echter overslaan. Na het downloaden van de game moet nog veel data in de game zelf gedownload worden, een Wi-Fi-verbinding is aan te raden.

Nintendo heeft onlangs ook bekend gemaakt dat Animal Crossing na Fire Emblem Heroes naar mobiele apparaten komt.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  koekiewous

  Ben hem aan het spelen, maar voelt ondanks nieuwe graphics tikkie ouderwets aan.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Nintendo mag wel iets meer tijd in hun games stoppen. Pokémon Go en Mario Run waren super. Maar dit en Pokémon Duel slaan nergens op. Nintendo wil nu alleen maar makkelijk geld verdienen.

 • Profielfoto
  koekiewous

  Duidelijk een spelletje waar je echt even in moet komen en wat per 5 lvls leuker wordt. Mijn eerste opmerking staat nog steeds, maar het gaat duidelijk niet om de graphics. Draint wel je accu als een malle, daar miet echt asap een update voor komen.