Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

Fire Emblem Heroes: Nintendo’s tweede smartphone-game is uit

Na Super Mario Run heeft Nintendo zijn tweede smartphone-game Fire Emblem Heroes uitgebracht. Het is een nieuwe, mobiele variant van de strategische RPG die in 1990 voor het eerst verscheen. De game is gratis, met in-app-aankopen.

In Fire Emblem Heroes help je commander Anna met de strijd tegen het Emblian Empire, die een nabijgelegen koninkrijk willen overnemen. De game speelt zich af op een voor mobiel geoptimaliseerd grid.

Team van helden

In de game stel je een team van helden samen, die allemaal hun eigen unieke kracht hebben. Nintendo heeft personages uit de klassieke Fire Emblem-games gecombineerd met nieuwe helden. Ze zijn allemaal opnieuw getekend en de stemmen zijn opnieuw ingesproken. Bombastische heldenmuziek ontbreekt niet.

Gameplay Fire Emblem Heroes – Klik/tap voor groter.

Tijdens het spelen worden je helden steeds sterker en verzamel je XP-punten. Je kunt je helden ook trainen in een speciale trainingsmodus. Door het winnen van gevechten verzamel je orbs, die gebruikt kunnen worden om nieuwe helden op te roepen. Gaat het niet snel genoeg? Dan kun je ook orbs kopen.

Trainen en kopen – Klik/tap voor groter.

De game bevat een uitgebreide tutorial die de werking uitlegt. Als je al eerdere Fire Emblem-games hebt gespeeld, kun je die echter overslaan. Na het downloaden van de game moet nog veel data in de game zelf gedownload worden, een Wi-Fi-verbinding is aan te raden.

Nintendo heeft onlangs ook bekend gemaakt dat Animal Crossing na Fire Emblem Heroes naar mobiele apparaten komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fire Emblem Heroes: Nintendo’s tweede smartphone-game is uit
Sluiten